Мини почивка на остров Лефкада - 4 нощувки със закуски и вечери

София - Янина - Лефкада - Парга - София

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
Автобус
Дата Цена Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма

1 ден - 730 км.
Отпътуване от София в 6:00 ч. от площад Руски паметник от страната на хотел "Родина".
по маршрут Кулата – остров Лефкада.
По пътя - престой и свободно време в град Янина - живописната стoлица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езеро Памвотида.
Пристигане на острова вечерта.
Островът е свързан със сушата с впечатляващ подвижен понтонен мост, покрай който се вие внушителното съоръжие на крепост Агия Мавра.
Остров Лефкада
още от пръв поглед разкрива чаровния си Йонийски облик: тюркоазено море, закътани плажове, бяло-измити скали и сякаш безкрайно небе.
Столицата Лефкас е един от най-оживените и примамливи градове с множеството си заведения, тесни преплетени улички и приветливи гръцки кафенета.
Настаняване на остров Лефкада в хотел 3*.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

2 ден - 90 км.
Закуска.
Отпътуване към крепост Агия Мавра. Посещение на крепостта /без включена входна такса/.
Средновековната крепост е била построена през 14 век, от тогавашния френския владетел на острова - Джовани Орсини, с цел защита на острова от набезите на пирати и турци.
Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата.
БОНУС! Посещение Василики на и на Сивота!
Отпътуване към Сивота.
Сивота е омагьосващо място, построено точно на брега в прегръдките на зелени хълмове. Днес в селото се намират някои от най-известните рибни таверни на острова, предлагащи вкусна прясна риба, омари и морски дарове. Свободно време за обяд. Отпътуване към Василики.
Василики е най-голямото курортно градче на остров Лефкада. Разположено в най-южната част на острова, заслужава да се види! Тук старите красиви сгради се издигат на фона на прекрасното синьо море и спиращата дъха природа. Възможност за плаж.
Отпътуване към хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

3 ден - 34 км.
Закуска.
По желание свободен ден за плаж или целодневен круиз - "Тайната на Йонийските острови": По време на круиза ще се насладите на Порто Кацики - най-красивият плаж на острова; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност.
Завръщане в хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

4 ден - 36 км.
Закуска.
Свободен ден за плаж или по желание с допълнително заплащане тур до манастира Панагия Фанеромени, Агиос Никитас, и плаж Катизма.
Отпътуване за манастира Панагия Фанеромени. Посещение на манастира - един от символите на острова и най-важен религиозен център на. Светата обител на построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида.
Отпътуване към Агиос Никитас - едно от най-красивите селца на острова. Агиос Никитас "диша", живее и привлича много туристи с различния ритъм на живот и автентичната си атмосфера - малки криволичещи улички, разцъфтели гигантски олеандри, издрасканите дървени маси на старите таверни и оживените разговори на старите гърци. Всички тези очарователни детайли са част от образа на Агиос Никитас, а това е и едно от малкото места, на които е абсолютно забранено движението по друг начин освен пеша /необходимо е придвижване пеша до центъра/.
Свободно време за разходка, самостоятелно разглеждане и обяд. Това място е всепризнато и е едно от най-красивите на Лефкада - рай за фотографите и любителите на красивите природни гледки.
Отпътуване към плаж Катизма. Дългата плажна ивица е покрита с фин пясък, а морето е с невероятен тюркоазен цвят – едно истинско парченце от рая.
Завръщане в хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

5 ден - 718 км.
Закуска.
Отпътуване за България.
По пътя - престой и свободно време за разходка в живописното градче Парга - разположен амфитеатрално над Йонийско море в югозападната част на Епир на уникално място съчетаващо живописни планини и кристално чисто море. Достъпен е от север.
Завръщане в София вечерта.

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Пътни такси
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на остров Лефкада
 • Посещение на град Янина
 • Посещение на град Лефкада
 • Посещение на крепост Агия Мавра /без включена входна такса/
 • БОНУС! Полудневна екскурзия до Сивота и Василики
 • Посещение на Парга
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Входните такси;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая - 120 лв.;
 • Целодневен круиз с кораб до островите Кафалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури /с включен трансфер и екскурзоводско обслужване на български език и обяд/ - при минимум 20 туристи: 30 евро;
 • Екскурзия до Панагия Фанеромени, Агиос Никитас и плаж Катизма - при минимум 20 туристи - 20 лева;
 • Доплащане за задължителна медицинска застраховка за лица до 69 г. - по 1 лев на ден
 • Доплащане за задължителна медицинска застраховка за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв на ден
 • Лица над 85 г не се застраховат.
 • Допълнителните мероприятия се заявяват най-късно с окончателното заплащане на екскурзията в офиса на ТО.
Оферта № Е213