Екскурзии и почивки до Сиракуза

Сиракуза

Сиракуза

Сиракуза е исторически град в Сицилия , в столицата на провинция Сиракуза . Градът се отличава с богата гръцката история, култура , амфитеатри, архитектура, и като родно място на виден математик и инженер Архимед. Тази 2700-годишен град изигра ключова роля в древни времена, когато тя е била една от най-големите сили на средиземноморския свят. Сиракуза се намира в югоизточния ъгъл на остров Сицилия, в непосредствена близост до залива на Сиракуза до Йонийско море .
Градът е основан от древногръцки Коринтяни и Teneans  и се превръща в много мощен град-държава . Сиракуза се съюзява с Спарта и Коринт и упражнено влияние върху целостта на Магна Греция , на които той е бил най-важният град. Описан от Цицерон като "най-голямата гръцка града и най-красивата от всички тях",  той се равняваше на Атина в размер по време на пети век преди новата ера. По-късно става част от Римската република и Византийската империя . След това Палермо го задмина по-голямо значение, като столица на Кралство Сицилия . В крайна сметка на царството ще бъде обединена с Кралство Неапол , за да образуват две Сицилии , докато италианското обединение на 1860.
В съвременния ден, градът е в списъка от ЮНЕСКО като обект на световното културно и природно наследство , заедно с некропол от Панталика . В централната зона, самият град е с население от около 125 000 души. Жителите са известни като Siracusans. Сиракуза се споменава в Библията в Деяния на апостолите книгата в 28:12 като Paul остана там.  В светеца покровител на града е Луция ; Тя е родена в Сиракуза и й празник, Деня на Свети Луси , се чества на 13 декември.
Съвременната история
Сериозно унищожаване е било причинено от съюзническите и немските бомбардировки през 1943 г. Операция Хъски, кодово име за Allied нахлуването на Сицилия , започна в нощта между 9-10 юли 1943 с британските сили атакуват западната част на острова. Осма армия на ген. Монтгомъри завладява Сиракуза на първия ден от инвазията почти без съпротива. След това пристанището се използва като база за Кралския флот. На запад от града е Commonwealth военното гробище, където са погребани около 1000 души. След края на Втората световна война в северните квартали на Сиракуза преживели тежка, често хаотично разширяване, облагодетелствана от бърз процес на индустриализация.
Сиракуза днес има около 125 000 жители и многобройни атракции за посетителите интересуват от исторически обекти (като Ухото на Дионисий). Процес на възстановяване и възстановяване на историческия център е в ход от 1990 г. насам. Близки места със забележителности включват Катания, Ното, Модика и Рагуза.
Климат
Сиракуза има горещо лято със средиземноморски климат с мека, влажна зима и топло до горещо, сухо лято. Сняг не пада често.
Население
През 2007 г. е имало 122,972 души, пребиваващи в Сиракуза, разположени в провинция Сиракуза, Сицилия , от които 48,7% са мъже и 51,3% са жени. Непълнолетни (деца на възраст от 18 и по-млади) са в размер на 18,87 на сто от населението в сравнение с пенсионерите, които наброяват 16,87%. Това се сравнява с италианския средната стойност от 18,06% (малолетни и непълнолетни) и 19,94% (пенсионери). Средната възраст на Сиракуза жител е 40 в сравнение с италианския средната стойност на 42. През последните пет години, между 2002 и 2007 г., населението на Сиракуза е намалял с 0,49%, докато Италия като цяло е нараснал с 3,56%. Причината за спада е с полет на населението към предградията, и Северна Италия . [15] [16] текущата Раждаемостта на Сиракуза е 9,75 раждания на 1000 души от населението в сравнение с италианския средната стойност от 9.45 раждания.
Както на 2006 г. , 97,9% от населението е от италиански произход. Най-голямата имигрантска група дойде от други европейски народи (особено тези от Полша и Обединеното кралство): 0.61%, Северна Африка (най-вече на Тунис ): 0.51%, и Южна Азия : 0.37%.
Туризъм
От 2005 г. насам, на целия град Сиракуза, заедно с некропол от Панталика , който попада в провинция Сиракуза , бяха посочени като световното наследство от ЮНЕСКО. Тази програма има за цел да каталогизирате, име и опазване на места с изключителна културна или природен значение за общото наследство на човечеството . Решаващият комисия, която оценява потенциални кандидати, описани причините за избора на Сиракуза, защото "паметници и археологически обекти, разположени в Сиракуза са най-добрият пример за изключително архитектурно творчество обхваща няколко културни аспекти; гръцки , римски и барок ", като продължение на тази древна Сиракуза е "пряко свързана със събития, идеи и литературни произведения с изключителна универсална значимост ".
Сгради на гръцкия период
-В храма на Аполон, на Piazza Emanuele Pancali, адаптирани към една църква в византийско време и в джамия под арабско владичество.
-The Fountain на Arethusa , на остров Ortygia. Според легендата, на нимфа Arethusa, преследван от Alpheus, взе подслон тук.
-В Гръцкия театър , чиято кавеята е един от най-големите построена някога от древните гърци: тя има 67 реда, разделени в девет раздела с осем крила. Само следи от сцената и оркестъра остават. Сградата (все още се използва днес) бе променен от римляните, които го адаптират към техния различен стил на очила, включително и също циркови игри. Близо театъра са latomìe, каменни кариери, използвани също като затвори в древни времена. Най-известният latomìa е Orecchio ди Дионисио ( "Ухото на Дионисий").
-Амфитеатърът, на Roman Imperial възраст. Тя е частично издълбани от скалата. В центъра на областта е правоъгълно пространство, което се използва за панорамен машината.
-Гробницата на Архимед, в Grotticelli Nechropolis. Украсен с две дорийски колони.
-Храмът на Olympian Зевс, на около 3 км (2 мили), извън града, изградена около 6-ти век преди новата ера.
Сгради на християнския период
-В катедралата на Сиракуза ( италиански: Duomo) е построена от епископ Zosimo през 7 век над големия храм на Атина (5-ти век пр.н.е.), на остров Ortygia. Това беше дорийски сграда с шест колони по късите страни и 14 на дългите страни: те все още могат да се видят включено в стените на сегашната църква. Основата на храма имаше три стъпки. Интериорът на църквата има трикорабна. Покривът на храма е от Норман пъти, както и мозайките в апсиди. Фасадата е възстановен от Andrea Палма в 1725-1753, с двойна цел на коринтски колони и статуи от Игнацио Marabitti. Най-интересните части от интериора са с шрифт с мраморна мивка (12-ти 13-ти век), сребърна статуя на Св Люси от Pietro Rizzo (1599), с балдахини от Luigi Vanvitelli , и статуя на Мадона дела Neve на ( " Мадона на снега ", 1512) от Антонело Gagini .
-Базиликата Санта Лучия допълнително Moenia , византийска църква построена, според традицията, на същото място, на мъченичеството на светеца в 303 АД. Сегашният вид е от векове на 15-и 16-ти. Най-древните части все още запазени включват портала, трите полу-кръгъл апсиди и първите две заповеди на камбанарията. Под църквата са катакомбите на Св Луси. За тази църква Караваджо рисува Погребението на св Люси , сега се помещава в църквата Санта Лучия Алла Бадия.
-Дева Мария от Tears Shrine (20-ти век).
-Църква на Сан Паоло (18-ти век).
-Църква на Сан Cristoforo (14-ти век, възстановен през 18-ти век).
-Църква на Санта Лучия Алла Бадия, барокова сграда построена след 1693 земетресението. В нея се помещава Погребението на св Люси от Караваджо
-Църква Санта Мария деи Мираколи (13 век).
-Църква на Спирито Санто (18-ти век).
-Църква на йезуитския колеж, величествена, бароковата сграда.
-Църква Св Бенедикт (16-ти век, възстановена след 1693). В нея се помещават една картина от смъртта на Свети Бенедикт от караваджисти Марио Минити .
Чиеза дела Concezione (14-ти век, възстановен през 18-ти век), с приложен бенедиктински манастир.
Църква Сан Франческо all'Immacolata, с изпъкнала фасада размесени с колони и пиластри. Той се помещава и древен празник, на Svelata ( "Откровение"), в която един образ на Мадоната бе представен на разсъмване от 29 ноември.
-Базиликата на Свети Йоан Богослов, построен от норманите и разрушен през 1693. Само частично възстановена, тя е издигната над древна гробница на мъченика Сан Marciano, по-късно разрушен от арабите. Основната олтара е византийска. Тя включва Катакомбите на Сан Джовани, с участието на лабиринт от тунели и проходи, с хиляди гробници и няколко стенописи.
Други забележителни сгради
-Castello Maniace, построена между 1232 и 1240, е пример за военната архитектура на царуването Фридрих II е. Тя е квадратна структура с кръгли кули на всеки от четирите ъгъла. Най-впечатляващото е заострен портала, украсена с полихром мрамор.
-Най-важният археологически музей, с колекции, включително изводи от средата на бронзовата епоха до 5-ти век преди новата ера.
-Palazzo Lanza Buccheri (16 век).
-Palazzo Bellomo (12 век), който съдържа музей на изкуството, които се помещават Антонело га Месина е Благовещение (1474).
-Palazzo Montalto (14 век), която запазва старата фасада от 14-ти век, с остър портал.
-Palace (17-ти век, модифициран в следващия век) на архиепископа. В нея се помещава Alagonian библиотека, основана в края на 18 век.
-The Palazzo Vermexio, сегашната кметството, която включва фрагменти от йонийски храм на 5-ти век преди новата ера.
-Palazzo Франчика Нава, с части от оригиналния 16-ти век сграда оцелял.
-Palazzo Beneventano дел Боско, първоначално построена през Средновековието, но широко модифицирани между 1779 и 1788. Той е с приятен вътрешен двор.
-Palazzo Migliaccio (15 век), с забележителни лава инкрустация декорации.
-Замъкът на Euryalos, построен 9 км (6 мили) извън града от Дионисий Стари и който беше един от най-силните крепости на древността. Тя имала три ровове с поредица от подземни галерии, които допускат защитниците да премахват материали нападателите могат да използват, за да ги напълнятЕкскурзии и почивки до Сиракуза

Новини от Икар тур

Сицилия- "Островът на Слънцето"

22 Юни 2019 г.
Слънчева Сицилия, така я нарича Омир в  своята творба "Одисея". Централно разположена в Средиземно море, Сицили...

Чужденци се сдобиха с близо 16къщи на остров Сицилия, участвайки в търг започнал от 1 евро

22 Юни 2019 г.
През януаро 2019та година местния съвет гласува стратегия, която стана модерна в Южна Италия за продажба на изоставени къщи на ...

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах