Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
 
Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневните теми, градския трафик и всички други дребни, житейски несгоди. За тези, които планират почивката си в послединия момент съществува голям риск тя да се превърне в изживяване, за което по-скоро не бихме искали да си спомняме. За това се препоръчва планирането на почивката да започне по отрано. Освен, че така си гарантираме добре организирано изживяване, спестяваме пари, защото ранните резервации са по-изгодни.
 
Ако вече мислите за лятната си ваканция, трябва да знаете, че именно сега започват най-подходящите периоди за резервиране на желаната от вас дестинация. Ще разгледаме най-важните елементи, за които  трябва да бъдем внимателни при ранните записвания, както и и най-желаните дестинации, подходящи за лятна ваканция.  
  • Кога да направим ранната си резервация:

Важно е да знаете, че колкото по-рано организирате своята лятна почивка - толкова по-големи отстъпки за ранни записвания ще получите. Истината е, че обикновено ранните записвания започват още от края на месец ноември. Цените тогава ( както и  в началото на декември) стигат до минус 30%-40%, което е огромно облекчение за бюджета и основна причина ранните записвания да са предпочитани сред потребителите.  Освен това, има схеми и на разсрочено заплащане, което е доста предпочитано от клиентите защото ги улеснява. През този период е и  времето, когато отделяме средства за подаръци и изненади на своите близки и много често това са именно резервациите за почивка през предстоящото лято. Така освен, че пестим пари, имаме най-прекрасния подарък. Втория етап от кампанията на ранните записвания е през януари и февруари, когато намаленията от цените са с до 25%. Някой от потребителите, предпочитат да планират своята почивка след Коледните и Новогодишни празници, като в този период, отстъпките, които ползват също са много апетитни и изгодни.
  • Условия на плащане:

Много хора си задават въпроса, дали наистина може да се спести от предварителното резервиране, или това е просто един маркетингов трик. Истината е, че това не е просто мит сред  туристическите агенции. Икар Tур предлага конкретни намаления за конкретни дестинации, като разбира се и периода на резервиране има значение. Така, освен че клиентите могат да планират и организират изгодно своята почивка, се гарантират и продажбите на офертите. Разбира се, отстъпките обиновено имат  и своите условия и  срокове за запплащане на сумата или депозити, като всеки хотел или дестинация имат различна политика и трябва потребителите да са внимателни за това. Добрите хотели на изгодни цени бързо се разпродават, за това не е подходящо да чакате в последния момент. Ако ви предстои пътуване с деца, ранните записвания са почти задължителни. Местата подходящи за семеен туризъм се изчерпват още през ноември.
  • Внимавайте при изписването на имена и дати:

 Не забравяйте да бъдете внимателни, при изписването на имената на  латиница, както и рождените дати на децата, които определят намалението защото условията са строго рестриктивни и повечето не позволяват никакви промени. Ранните записвания гарантират, че ще бъдете на точно предпочитаното от вас място, например, ако имате изисквания за конкретен хотел или искате стаята да е с определен изглед. Освен това, ако сте избрали популярна дестинация за вашата почивка, ранната резервация ви гарантира места и то при изгодни условия и така с остатъка от парите можете да платите за допълнителни екскурзии или атракции. 
  • Без стрес:

При ранната резервация си спестявате стреса и можете да се фокусирате единствено върху почивката и изживяването. Oрганизирането на почивката в последния момент освен всичко останало, много често означава да направите компромис с желания от вас хотел или дестинация (най-често поради изчерпване на местата в хотела, но също и поради покачване на цените). Ниските цени на ранните записвания в никакъв случай не означават компромис с качеството. Дори напротив - с бюджета, който сте си определили, ще можете да изберете почивка с хотел в много по-висока категория. А това автоматично означава и по-високо качество. 

Топ дестинации за ранни записвания.

Турция

 Опита в туризма очертава няколко топ дестинации за ранни записвания. Една такава топ дестинация е Турция. Ранните записвания за почивка в Турция с всяка изминала година стават все по-разнообразни като предложения и звучат изгодно. В Турция аll inclusive базата е с много високо качествто, с богата на разнообразие храна. Ранните записвания в турските хотели често включват по-голямо разнообразие от включени безплатни допълнителни услуги. За Турция има и опция, при която се заплаща до 30% депозит и едва 21 дни или 14 дни до датата на пътуването се доплаща остатъка, като това важи за най-най-ранния етап за Ранните записвания. Това е изкключително предпочитано от потребителите, тъй като се спестяват доста пари и повечето хора планират летните си отпуски именно според резервираните дни за почивка. Вижте някои наистина добри предложения за ранни записвания за почивка в Турция.


 

Гърция - ранни записвания

ранни записвания Халкидики

Гърция също е една от страните, които туристите предпочитат. И не случайно. Халкидики е топ дестинация, която остава очаровани хиляди посетители. Халкидики се намира в северна Гърция, югоизточно от втория по големина град в страната – Солун. Той несъмнено е най-значимият град на северна Гърция и се нарежда на челните места сред множеството туристически курорти на страната, поради две главни причини: богато културно и религиозно наследство и природна красота. Халкидики е топ дестинация за ранни записвания, защото съчетава в себе си зеленината на горите и красотата на плажовете. Отворен е към Егейско море, най-хубавото море на средиземноморието. Кристално чистата лазурно синя вода съвсем заслужено печели всяка година като награда сини флагове, които обозначават най-добрите плажове на ЕС. 

Ранни записвания Олимпийска ривиера 

Друга топ дестинация за ранни записвания в Гърция е Олимпийската ривиера. Тя се намира в централната част на гръцката префектура Пиерия на 8 км от Катерини. Това не е име на курорт, а райска плажна ивица. Притежава близо 70 км чисти пясъчни плажове, като няколко пъти е получава Европейския син флаг, което е основна причина да е избора на повечето потребители, които избират ранни записвания. Митичното божествено минало на Олимпийската ривиера привлича множество посетители. Има огромно разнообразие и в местата за настаняване- хотели, квартири, къмпинги и бунгала, както и голямо разнообразие от места за хранене. Големите горещини на лятото не се усещат, заради близостта на планината Олимп. По-известните дестинации на Олимпийската ривиера са Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Лептокария, Неи Пори и Платамонас.

Да не пропускаме любимата дестинация за ранни записвания за много българи- Кавала. Прекрасно място, където пролетта идва рано, а зимата късно, където заведенията сервиват прясна морска храна и изкусителни сладкиши.  Едно от най-забележителните места е стария град, който е пълен с прекрасни заведения с гледка към залива и пристанището. Няма да сгрешите, ако просто се разходите из прекрасните улици на Кавала, изпиете едно кафе и наблюдавате минувачите, както правят гърците.


 Има няколко гръцки острова, които просто е задължилтено да посетите. Започваме с остров Тасос, който също е топ дестинация за ранни записвания. Наричат го „Зеления рай на Гърция”. Наблюдаван от далеч, прилича на потънала планина. Кристалната вода, съхранени традиции и природата са само част от причините островът да е предпочитан от туристите. Друга предпочитана дестинация е о. Закинтос. Той е пълен с изненади и атракции, идеално място за любителите на силните усещания и гмуркането. Една от най-интересните забележителности са костенурките Caretta caretta. За по-младите посетители на Гърция много подходяща е приказната Лефкада. Името му означава „бяло” и се отнася до белите скали в южната част на острова. Плажовете  Василики и Янис са едни от най-добрите дестинации за уиндсърфинг в света.
 
ранни записвания остров Крит

Когато говорим за гръцки острови, не бива да пропускаме и остров Крит. Той е най-големият остров и е богат на история и култура. Именно тук се се заражда минойската култура, първата развита цивилизация в Европа. Тук е най-дългото дефиле в Европа, разположено в клисурата Самария.

Санторини пък е богат на един от най-необичайните егейски пейзажи. Това приказно място е обречено да бъде една от най-предпочитаните дестинации за ранни записвания. Интензивната вулканична дейност прави острова любим на повечето гърци.
Още една апетитна дестинация за летните почивки е остров Корфу. Бреговете му достигат до три морета- Адреатическо, Егейско и Йонийско море. Островът е изключително зелен и с изключително приятен климат. Тук също има голямо историческо и митично богатство и много интересни места, които да посетите.

Разгледайте ранообразие от оферти за ранни записвания за почивка в Гърция.

Италия - ранни записвания

Преминаваме към следващата силно предпочитана страна за ваканция и също топ дестинация за ранни записвания - Италия. Хиляди причини, поради които е любима на много хора - храната, кафето, сладоледа, културни съкровища и гении, виното, вулканите, цветните хора... Една дестинация, която всеки човек трябва да посети поне веднъж в живота! 

ранни записвания Сицилия 
Няма как да не започнем с най-предпочитаната дестинация за ранни записвания остров Сицилия. 25 века история са причина това място в момента да е комбинация от барокови дворци, древногръцки храмове и романски църкви. Избора на плаж  в Сицилия, може би ще бъде най-труден, защото тя притежава над 300 плажа, който са от красив по-красив. Сицилианците са безкрайно гостоприемни и това, може да  ви накара да се влюбите в мястото. Тук не е забранено да прекалите с виното и любовта. Толкова много има какво да видите и почувствате!

Още една сред топ дестинациите за ранни записвания е очарователната Сардиния. Фактът, че тук има 3 летища и десетки полети всеки ден е достатъчен да събуди любопитството. Вятър, палми и прекрасни гледки са нещата, които ще ви заобикалят през цялото време тук. Заслужава си!

Мястото, където има много италианска атмосфера и едновременно с това е подходящо за почивка е Римини. Не напразно Римини е топ дестинация на ранните записвания, все пак това е любимия курорт на самите италианци. Тук плажовете и храната са перфектни и духа на Италия се усеща дори малко повече отколкото в Милано и Флоренция. Макар, че е курортен град в Римини има много история, запазена до днес.

ранни записвания Римини

 Чували ли сте за Пулия? Това е „тока на ботуша”. Много хора избират именно нея за своята слънчева почивка, защото тя се отличава с бароков стил, архитектура и богата история. Хотелите тук са на високо ниво и се намират в сградите на манастири от 15 век. Можете да направите обиколка на Пулия с влак. Традиция е обаче туристите да наемат кола, за да се порадват отблизо на крайбрежните пътища и великолепните пейзажи.

Друга предпочитана от туристите дестинация за ранни записвания е провинция Кампания. Тук времето е приятно целогодишно. Капания е едно съчетание между красива природа, следи от древни цивилизации и много спокойствие.
 
ранни записвания Мароко

От една година насам топ дестинация е и Мароко. Мароко предлага всичко, което туристите търсят екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Още когато стъпите тук ще осъзнаете, че се намирате на едно уникално място от Света. Тази фантастична дестинация е на само на 3 часа път със самолет от Европа, а може да ви даде незабравими изживявания със своите пъстроцветни пазари, ронливи дюни и състезателни пътища.

Ето и нашите предложения за ранни записвания за почивка в Италия.

България - ранни записвания

Нека не пропускаме и нашето родно черноморие, което също има какво да ни предложи. Ранните записвания за нашите курорти ве че започват и хубавите хотели, особено тези, които са на първа линия, се запазват буквално за дни. Освен, че ще спестите пари, ранното записване ви дава право на избор сред многото хубави хотели, които имаме. 

Хърватска - ранни записвания

ранни записвания Дубровник

Хърватия е държава, която също има отлични възможности за туризъм и е предпочитана дестинация от все повече родни туристи. Тук реалностите между Изтока и Запада се разминават и посещението на тази балканска страна със сигурност ще остави впечатления. Освен това, станата може да се похвали с добър климат, отличителна природа и богата култура. Една от най-честите дестинации, както за празници, така и за лятна ваканция е Дубровник. Този град е заобиколен от почти два километра двевни стени и пази своето време по един уникален начин. Едновременно с това нощния живот в Дубровник също не  е за подценяване. Друго любимо място в Хърватия е Умаг. Умаг е град на туризма и спорта. Този град придава един по-различен облик на Средиземноморието. Цените за едноседмична почивка там са изключително достъпни и много хора го предпочитат за своята лятна ваканция. В град Пореч също има голямо разнообразие от прекрасни хотели на добри цени, сред които можем да изберем още сега. Тук има един баланс между чара на малкия крайбрежен град и интересните исторически обекти. Тук също няма как да не направи впечатление дългия престой и  достъпната цена при ранните записвания.

Известен туристически курорт, голямо рибарско пристанище и също топ дестинация е град Ровин. Ровин е втората по големина туристическа дестинация в страната, по отношение на нощувките. Двете най-близките летища са Пула (Хърватия) и Триест (Италия) и по време на летния сезон нискотарифните авиокомпании поддържат директни полети от Западна Европа и до двете летища. В града има два луксозни пет звездни бутикови хотела и голямо разнообразие от други хотели, бунгала, апартаменти, къмпинги и др. 

Най-големия остров в Хърватия, пълен с големи и малки градчета, красиви пътеки за разходки, скали, заливи и прекрасни каменисти и пясъчни плажове е остров Крък.  Средиземноморския климат и разнообразието от ресторанти и кафенета ще направи вашата ваканция много пъстра и приятна. Цените отново са изкушаващи. В самия град Крък могат да се видят римска мозайка, древни паметници и църкви, картини на венециански майстори и пр.

Много предпочитан Курорт е Опатия. Намира се на брега на Адриатическо море, в източната част на полуостров Истрия. Морския бряг тук е живописен и заобиколен от красиви гори. Курорта е сред топ дестинациите за ранни записвания заради благоприятни си климат, плажовете, природата  и достъпните цени, които предлагат хотелите. 

Списък с оферти за ранни записвания за почивка в Хърватска.

Черна гора - ранни записвания

ранни записвания Черна Гора 
Няма как да не споменем Черна Гора. Само на 580км от София, Черна Гора ще ви очарова с природата си, многобройните църкви и манастири, а средновековните замъци и крепости се редуват, като на картинка. Освен, че транспорта до тук е много изгоден цените, които предлагат хотелите при ранни записвания са изключително изкушаващи. Градът, който привлича най-много туристи заради своите плажове, нощен живот и средиземноморска архитектура е гр. Будва

Албания - ранни записвания

ранни записвания Дурес АлбанияОт една година насам курорта Дурес в Албания също се нарежда сред дестинациите за ранни записвания. Този град предлага за всеки по нещо. Галерии, музеи, широка плажна ивица, останки от древни забележителности... Може да имате невероятна почивка на изключително достъпна цена. Това е втория по големина град, бивша столица на Албания. А само 30 мин. път с кола ви делят от столицата Тирана ( може да се пътува и с влак).


http://ikartour.bg/%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/5/6Тук може да видите изгодни предложения за ранни записвания за почивка в Албания.

Планирането на почивката трябва да бъде извършено внимателно и с мисъл за собствената безопасност. Не проваляйте единственото време от годината, в което може да се почувствате истински свободни. Отдайте се на удоволствия и не забравяйте да снимате с фотоапарата.

С цел да Ви осигурим едно наистина незабравимо пътешествие екипът ни от доказани професионалисти внимателно подбира новите продукти, държи и следи за високото качество на предлаганите туристически услуги и поставя като приоритет желанията и изискванията на нашите клиенти.
Новини от Икар тур

Сицилия- "Островът на Слънцето"

22 Юни 2019 г.
Слънчева Сицилия, така я нарича Омир в  своята творба "Одисея". Централно разположена в Средиземно море, Сицили...

Чужденци се сдобиха с близо 16къщи на остров Сицилия, участвайки в търг започнал от 1 евро

22 Юни 2019 г.
През януаро 2019та година местния съвет гласува стратегия, която стана модерна в Южна Италия за продажба на изоставени къщи на ...

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах