Почивки в Анталия

Почивки в Анталия

Анталия

Площ: 20.723 km2
 
Население: 2.043.482 (2011)
 
1.450.209 на това население живее в центъра на провинцията и окръзи, а 719,410 от това население живее в селата.
 
Населено място: Анталия, който се намира на юг от Турция е дестинация с нейния център на брега на Средиземно море, туризъм. Анталия е заобиколена от провинциите Бурдур, Испарта, Коня на север; Караман, Мерсин провинции на изток и Мугла на Запада. Има Средиземно море на юг. Анталия крайбрежие на турската Ривиера достига до 630 км дълги.
 
История: Анталия, което означава "дом на Атал" е основана от Атал II. След падането на Кралство Пергамон (133 г. пр.н.е.), градът е бил независим за известно време, но след това падна в ръцете на пирати. По-късно е включена в Римската империя от Commander Сервилий Isauricus в 77 BC. В 67 пр.н.е., градът тогава стана военноморска база за Помпей. В 130 АД, посещението на Адриан условие за напредъка на град Аталия. Аталия което бе прието като център на епископократия по време на византийския период постигнала голям напредък след обладан от турците. Тъй като модерен град е разположен на древното селище, останките от античността почти не може да се проследи. Първият от руините, които могат да се видят, е част от пристанището кей, който показва, старото пристанище и стените около пристанището. Портата на Адриан с текущите възстановителни работи от другата страна на стените е един от най-уникалните древни паметници на Анталия.
 
В древността, Анталия и околностите му са известни като "Pamphilia", което означава "много продуктивни" и в западната част на града е известен като "Lycia". Хората, които мигрират от западните брегове на Егейско море основали градовете като Аспендос, Side в VIII век преди новата ера. Кралят на Пергамон, който цари в II век обсаден Side. Кралят, който не можа да улови Side дойде до мястото, където сега се намира и основава град центъра на град Анталия. Градът е кръстен на него като Attaleia. С течение на времето, хората наричат ​​града Atalia, Adalya. Името Анталия произхожда този начин.
В археологическите разкопки, хората са доказали, че са живели в Анталия и околностите му преди 40.000 години. От БК дата 2000 г., този регион е бил управляван под контрола на градове-държави, като хетите, Памфилия, Ликия, Киликия и Персия, Александър Велики и неговите наследници Antigonos, Птолемаида, Selevkos и цар на Пергам. Римския период по-късно започна да царува. Древното име на Анталия е Памфилия и градовете, построени в тази област са живели техния златен век, особено в II и III век. Към V век, те започнаха да губят своята слава.
 
Докато района е под Източната Римска империя или, широко известно име в Турция, византийци, през 1207 селджукските турци взеха над земите. В периода на анадолските княжества, градът влезе в суверенитета на Hamitoğulları което беше едно семейство от Теке племе. Теке туркменски са и един от най-големите населени племе в днешния Туркменистан, старата турска родина. В XI век, част от това племе дойде в Анталия. Днес Теке Area е другото име на района на езерото (Göller Yöresi), който обхваща северната част на Анталия и някои части на Испарта и Бурдур. В османския период, център днешния град Анталия е център на окръг Теке на провинция Анадола. В тези години, това място се нарича област Теке. Сегашното име на града е променена форма на древното си име и е дадено в Републиканската период. който дойде в Анталия през втората половина на XVII век Евлия Челеби, Османската пътешественик,, заяви, че е имало 4 квартали и 3.000 къщи вътре древните стени и 24 квартали извън стените. Пазарът на града беше извън стените. Според Евлия Челеби, пристанището е имал капацитет от 200 кораби. Анталия, който е бил център на област Теке свързан към Коня административно е направена независима област в последния период на Османската империя.
 
Kaleiçi (Стария град): Той е заобиколен вътре и вън от подкова образна стени повечето от които са били разрушени и изчезнали във времето. Древните стени са съвместното паметника на елинистическата, римската, византийската, селджукски и османски периоди. Стените са с 80 бастиони. Вътрешната страна на стените, има около 3000 къщи с червени керемиди. Характерната структура на къщите не само дава представа за историята на архитектурата в Анталия, но също така отразява бита и традициите в региона. През 1972 г. Анталия марина и квартал Калейчи са били поставени под защита от Висшия съвет на недвижимите паметници и старини като защитена зона, поради уникалната си структура. Благодарение на проекта за реставрация на "комплекс Анталия Kaleiçi" Министерството на туризма е носител на Златна ябълка туризъм Оскар от FIJET (Международна Журналисти Асоциация на туризма) в 28 април 1984 г. Днес Kaleiçi става развлекателен център с неговите хотели, пансиони, ресторанти и барове.
 
Старите Анталия Къщи: От Лятото е много горещо, а зимата е мека в Анталия, предоставяйки прохлада и защита от слънце, а не студена са били много по-важно. Shady дворове и каменисти места са улесняване на движението на въздуха. Къщите са построени като три етажна с входа, която служи като килер и коридор.
Yivli минаре: Първо турски паметник в Анталия. Той е в близост до яхтено пристанище в центъра. Според епиграф на паметника, тя е построена по време на управлението на Анадолската Seljukian султан Аладин Keykubat (1219 -1236). Нейната тухла, предвидена тяло се състои от 8 semicylinders. Ако е имало джамия в непосредствена близост до този минаре, тя трябва да бъде разрушена, защото джамията в близост до минарето принадлежи към 1372, по-късен период. Той е построен от архитект на име Tavaşi Балабан в период на турски княжество, Hamitoğulları.
 
Улу Джами (Улу Джамия): Той е известен като Kesik (Изрязан) минаре. Това всъщност е построен като Базилика в V. век. По-малко оцелели от оригиналния паметник, а след това претърпя някои промени в византийския период. Паметникът е ремонтирана през османския период, част от нея се използва като Mevlevihane (въртящ се дервиш зала) и след това се отваря, за да обслужва като джамия.
 
Karatay Madrasah: Това беше един от най-значимите турски - ислямски паметници и построен в средата на XIII век.
 
Evdir Хан (Evdir Caravanserai): До началото на 20-ти век, транспорт се осигурява от коне и камили и също стоки са прехвърлени по този начин. Керваните настанени в "Хан" и кервансарай на пътя. Evdir Хан е един от тях. Тя е на път да се северно от Анталия. Тя се намира на 1 км източно от Анталия - Korkuteli Road и на 18 км от центъра на града. Частта, която привлича най-голямо внимание е неговата остри, сводест портал. Това е Seljukian паметник, който е построен през XIII век.
 
Kırkgöz Хан: Kırgöz Хан е втората спирка от старата Анталия - Афион пътя. Kırgöz Хан се намира в Kırkgöz, област Pınarbaşı, че е на 30 км от Анталия. Тя е в много добро състояние.
 
Duden Waterfalls: Водопадът, който е един от природните красоти, който символизира града се намира на около 10 км североизточно от центъра на град Анталия. Тя пада от височина 20 метра. Основният източник на потока е в район Kırkgöz. Въпреки това по-ниска част на Duden Waterfall е на път да Lara Beach. Тя е на югоизток от центъра на града и наводненията от 40 метрови скали. Той е един от природните красоти, които символизират Анталия.
 
Kurşunlu Waterfall: Той е на 7 км след повратната точка за Испарта път, който е на 24-ия км от Алания път на изток от центъра на града. Това чудо на природата е едно от най-често посещаваните места, както добре. Водопадът е място като сънищата. Тя е вътре в дълбоката зелена долина. Цялото място на водопада може да се види около половин час. Има изобилие от риби във водата, която формира малки езера в някои места. Той също така привлича вниманието с богатите си фауна. Duden, Kurşunlu и Манавгат водопади са били използвани по време на снимане на много турски филми. Всичко може да се стигне лесно с автобус.
 
Лара - Коняалтъ Плажове: Естествената красота Лара плажа, който се намира на около 10 километра северно от центъра на Анталия град и плажа Конялтъ, който е на западния бряг на центъра на града са най-добрите бреговете на града.
 
Perge: Perge е на 18 км северно от Анталия, в района на област Аксу. Това е важен Pamphylian град, тъй като тя се намира на Киликия - търговски маршрут Писидийска. В основата на града съвпада с други Pamphylian градове (VII. Пр.Хр.). Perge е важна за християните. Свети Павел и Варнава дойде в Perge. Богатствата като Magna Plancia предвидени значителни паметници тук. В Perge които първите разкопки започват през 1946 г. от Истанбулския университет, са открити останките като театър, стадион, на главен път с колони и агора
 
Karain Cave: Останките в Karain Cave, разположени на 27 км северозападно от Анталия в границите на Yağcılar принадлежат на палеолита, мезолита, неолита и бронзовата епоха. Тази пещера е едно от местата, които трябва да се видят.
 
Ariassos: Намира се на 1 км вътре от избирателната активност на 48-ия км от Анталия - Бурдур магистрала. Разположен на планински склон, Ariassos е заслужава да се види със своите хамами и скални гробници. В началото на Ariassos долина, която се хвалят остане входната врата се издига. Този паметник, който принадлежи към римския период, наречен "UC Kapı" (три врати) от местните хора, тъй като тя разполага с 3 арки, като по този начин 3 записи. Най-вълнуващата черта на града е, че три от четири на целия град е останките от некропол с великолепни гробници.
 
Life Style: Има наследство на два начина на живот, които преобладават в Анталия и региона. Когато турския народ първи дойдоха тук, те веднага ориентирана разселения начин на живот и построен села, малки и големи градове. Друга част от населението продължава разколебават живота както преди те стигнаха до Анадола. Според начина на живот, наречена полу извършено 15 - 20, а понякога и стотици семейства във връзка живеят в палатки за коса и мигрират към планините през лятото и след това топлите низини през зимата, наречена "Kışlak". Те повдигат овце, камили, и да продават или разменят продуктите, които правят от тези животни с такива от заселват хора. Те произвеждат месо, мляко, масло и тъкат палатки за коса и килими с брош. Има и хора, които хлебни култури, зеленчуци, дори в ограничени пространства. Имаше дори големи неразплатени групи (aşiret, oymak), които поскъпнаха коне за османската армия.
 
Турски килими възхвала на най-важните музеи в Европа са на занаятите на тези хора. Голямата част от сегашната ни народна музика култура е наследство от тези номади. Най-значимите поети на турски народната поезия и музика Karacaoğlan, Dadaloğlu са представителите на тази култура. От стари времена хората, които водят уседнал живот обикновено наричат ​​себе си селянин, роден, а когато отидете на село с висока популация на юруци (турски номади), те казват "тук е село Yoruk". Можете да станем свидетели на този вид забележки по целия Турция. Въпреки това, дори ако хората наблягат на тези различия, които отиват далеч назад, всички те имат един и същ корен и всички те са турски. Те не виждат различни един от друг и да приеме това като богатство.
 
Днес Турция е една от страните, които съобразни в модерен съвременен свят и използва технология по най-добрия начин. Въпреки това в днешно време има само малки неуредени групи, които водят живот, който е хилядолетна и има както носталгично и културна стойност. Броят не надвишава няколко стотин. За съжаление само камили са напуснали от този начин на живот. Ако се случи да дойде в Белек, Манавгат и Алания през лятото, ще видите, камили, превозващи туристи с камбани и дрънкалки върху тях. Това са спомени от тези дни. Освен това можете да видите Yoruk палатки за местни и чужди туристи в Кемер и на Анталия Kumluca път. Можете да ядете палачинки с мътеница в тези палатки, които изглеждат като музей половина. Местните хора от Анталия емигрират към плата, като Гомбе, Sütleğen, Алания дори и днес, когато те ще получат шанс. Тази традиция е спомен от техните предци. А също така можете да станете свидетели на снега, който се запазва и през дупки в планината Тавър в някои окръзи и се довежда до центъра на страната след това намалява до сок се продават от улични търговци. Това е отново друга стара традиция на юруците(Turkish nomads.
                                                                                                        
Местните храни: стопанисването и продуктите, предоставяни от пшеница определят на базата на стил храненето на юруците(Turkish nomads). Въпреки суровите зеленчуци са произведени по крайбрежната линия, пшеница и сухи зеленчуци придобиват значение във вътрешните райони. Възможно е да намерите всички от световната кухня в туристически хотели и ресторанти. Въпреки това местните ястия специални за региона са SAC kavurması (изсушен агнешко печено на желязна плоча), Тандир kebabı (Tandoor кебап), Kolle (задушени пшеница, боб, грах и horsebean), Domates Cilvesi (ястие с домати), Hibeş (разпространение на tahin, кимион, червен пипер и лимонов сок), Arapaşı.
 
Климат: В Анталия преобладаващо средиземноморски климат, зимите са умерените и дъждовно, лято горещо и сухо.
 
Официален сайт: http://www.antalya.gov.tr/icerik/13/200/en.htm
 
Новини от Икар тур

Сицилия- "Островът на Слънцето"

22 Юни 2019 г.
Слънчева Сицилия, така я нарича Омир в  своята творба "Одисея". Централно разположена в Средиземно море, Сицили...

Чужденци се сдобиха с близо 16къщи на остров Сицилия, участвайки в търг започнал от 1 евро

22 Юни 2019 г.
През януаро 2019та година местния съвет гласува стратегия, която стана модерна в Южна Италия за продажба на изоставени къщи на ...

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах