Екскурзии и Почивки Мароко

Мароко - Екскурзии и Почивки

Кралство Мароко е държава в Северозападна Африка. Покрай Атлантическия океан има дълга крайбрежна ивица, която през Гибралтарския проток достига до Средиземно море. На изток граничи с Алжир, на юг със Западна Сахара и Мавритания, а на север и запад с Атлантическия океан. На север граничи по суша с испанските анклави Сеута и Мелила.Най-високият им връх е висок 4165м. Мароко граничи с Алжир на изток и югоизток, макар че границата между двете страни е затворена от 1994 насам. На запад страната има широк излаз на Атлантически океан. На север има излаз на Средиземно море и Гибралтарския проток, част от който контролира. На средиземноморското крайбрежие на страната са разположени испанските територии Сеута, Мелиля, Пеньон де Велес де ла Гомера, Алхусемас и Чафарински острови. Съгласно Kонституцията от 1996 г. Мароко е монархия, управлявана от крал. Крале на Мароко от 1956 г. са Мохамед Пети, синът му Хасан Втори и Мохамед Шести от 30.7.1999 г. Изпълнителната власт е осъществявана от правителство, назначавано от краля. Парламентът е съставен от две камари. Днес в Мароко преобладават арабите, но страната в миналото е населена с бербери, които представляват около 40% от жителите. Част от населението на юг е чернокожо; робството дълго време е съществувало в областите на оазисите. Има голяма еврейска общност, пуснала корени преди 2000 г., която масово емигрира към Израел и Франция при независимостта на Мароко. Мароко е един от туристическите гиганти в Африка. Всяка година страната се посещава от милиони туристи, които идват заради топлия климат, прекрасни плажове, огнено червени пейзажи и ориенталска култура. Най-посещасваните градове в Кралство Мароко са Касабланка, Маракеш и Агадир. Колкото и да е странно тези градове са изключително различни един от друг и всеки от тях притежава своя собствена неповторима идентичност. Кога да посетим Мароко? Най-подходящото време за туризъм в Мароко е през пролетта и есента ако сте се насочили към северните части на страната. Лятото може да е твърде горещо, а зимата – хладна и влажна. Единствено на брега на океана студеното Канарско течение поддържа лятната температура в поносими граници. Ако планирате да пътувате до Маракеш или в южните части на Мароко (например Агадир) трябва да знаете, че времето е топло през цялата година. В Маракеш дори и през януари бихте могли да се излежавате на слънце край някой басейн и да се наслаждавате на прекрасното време. Ако пътувате в Мароко през лятото ще е добре да се пазите от силните слънчеви лъчи.


Екскурзии и почивки Мароко

Мароко

Обща информация:
Кралство Мароко е държава в Северозападна Африка. Покрай Атлантическия океан има дълга крайбрежна ивица, която през Гибралтарския проток достига до Средиземно море. На изток граничи с Алжир, на юг със Западна Сахара и Мавритания, а на север и запад с Атлантическия океан. На север граничи по суша с испанските анклави Сеута и Мелила.Най-високият им връх е висок 4165м.
Мароко граничи с Алжир на изток и югоизток, макар че границата между двете страни е затворена от 1994 насам. На запад страната има широк излаз на Атлантически океан. На север има излаз на Средиземно море и Гибралтарския проток, част от който контролира. На средиземноморското крайбрежие на страната са разположени испанските територии Сеута, Мелиля, Пеньон де Велес де ла Гомера, Алхусемас и Чафарински острови.
Климатът е мек средиземноморски. Той е силно повлиян от студените течения от Атлантическия океан, които са причина за ниската разлика в температурите през различните сезони и липсата на много високи и много ниски температури
Казабланка е вероятно най-известният град на Мароко, съперничи само на Маракеш, но можете да поставите всички черни и бели мисли за Богарт и Бергман настрана; това е един жив, дишащ град, който ще ви привлече към сърцето си. Едно космополитно място претъпкани с художествени галерии, изискани ресторанти, най-добрите модни дизайнери и страхотен нощен живот. В същото време Казабланка е богата на поразителна архитектура като джамията на Хасан II и Mahkama дю Pacha. Можете да попилеете времето си и парите с  в старата медина или гигантския търговски център, който е най-големият в Африка. Казабланка е културна смесица, прогресивен град, който посреща гости с отворени обятия.
Казабланка (на испански Касабланка, „бяла къща“; на арабски: الدار البيضاء, ад-Дāр ал-Бейда; на марокански арабски: Дар Бейда; на берберски: Тадарт Тасхемлалт) е град-мегаполис в Западно Мароко на брега на Атлантическия океан. Административен център на регион Гранд Казабланка. Един от най-романтичните, но и най-модерни градове, делови център на страната. Най-големия град в Мароко.
Най-известната забележителност в Казабланка е джамията „Хасан II“. Това е най-голямата модерна джамия в целия ислямски свят. Тя отстъпва по големина, както изисква канонът, само на древната Масджид ал-Харам в Мека.
Друг забележителен обект е фарът на Казабланка. Със своят висок 45 метра силует неговата кула издигната в 1905г. доминира крайбрежните плажове и заведения.
Маракеш -  е голям град в Централно Мароко.Древна столица на Мароко, той е сред Имперските градове на Мароко и градовете на приказките „1001 нощ“. Известен е като „розовия град“ заради традиционно преобладаващият керемидено-розов цвят на старите и на новите сгради.Основан е през 1062 г. от първия берберски крал от династията на Алморадивите. В миналото цялата страна Мароко е била позната под името Маракеш, както и до днес все още бива наричана в Иран.

Посолство на Република България в Кралство Мароко
Адрес: Royaume du Maroc, Rabat - 10 000, 4, Avenue Ahmed El Yazidi (ex av. Meknes)
Тел.: +212 537 76 54 77; +212 537 76 40 82
Факс: +212 537 76 32 01
Дежурен телефон в извънработно време: +212 661 230 656
Работно време: 09.00 - 16.30 ч.
Консулски услуги: 10.00 - 13.00 ч.
E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/morocco

Приемни дни на ръководителя на СТИВ в сградата на посолството на Р България в Рабат:
всеки втори и четвърти петък от месеца.
Телефон на СТИВ за контакт: +212 522 202 642, e-mail: [email protected]
Града има напълно модерен, космополитен облик и атмосферата му е много по-близка например до Марсилия отколкото до останалите градове в Мароко.


Новини от Икар тур

Сицилия- "Островът на Слънцето"

22 Юни 2019 г.
Слънчева Сицилия, така я нарича Омир в  своята творба "Одисея". Централно разположена в Средиземно море, Сицили...

Чужденци се сдобиха с близо 16къщи на остров Сицилия, участвайки в търг започнал от 1 евро

22 Юни 2019 г.
През януаро 2019та година местния съвет гласува стратегия, която стана модерна в Южна Италия за продажба на изоставени къщи на ...

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах