Хърватия Лято 2017 Автобусна програма с 5 нощувки в Oпатия

Опатия, Хърватия
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
Автобус
ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2016
Дата на тръгване Цена Запитване
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Условия за ранно записване:
 1. Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
 2. Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
 3. В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.
Условия за настаняване и пътуване:
 1. Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
 2. При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
 3. При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
 4. Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 5. Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
 6. В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 7. Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
 8. Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 9. Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
 10. Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Забележки:
 1. Минимален брой за осъществяване на пътуването 40 човека
 2. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване.
 3. Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване.
 4. Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
 5. Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
 6. Визов режим: няма изисквания за визи.
 7. "ТO има сключена застраховка ""Отговорност на Туроператора"" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2016 на ЗАД ""Алианц България"" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
 8. Застраховка ""Отмяна на пътуване"" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД ""Алианц България".
Пакетните цени включват:
 1. Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
 2. 5 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене.
 3. Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години Представител на TA по време на пътуването.
 4. Обслужване на място на български език от представител на местната фирма партньор.
 5. Всички пътни и магистрални такси.
Пакетните цени не включват:
 1. Допълнителни екскурзии.
 2. Медицинска застраховка за лица от 65 до 75 години - доплащане 10 лв.
 3. Медицинска застраховка за лица от 75 години до 80 години - доплащане 20 лв.
 4. Разходи от личен характер
 5. Застраховка "Отмяна на пътуване" - Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
За Хърватия - Истрия, Къде, кога, какво ?
Прекрасната Хърватия, разположена на брега на приказното Адриатическо крайбрежие. Подарете си една чудесна ваканция, почивка в Хърватия която ще ви зареди с положителни емоции и незабравими спомени.
Хърватия е благословена с 1 185 слънчеви и живописни острови и една от най-прелестните плажни ивици в Европа, дестинация Хърватска е мечтана и любима дестинация за милиони туристи от различни кътчета на света и независимо дали ще си изберете хитовия хърватски курорт Дубровник, Истрия... или някои от останалите прелестни градчета, осеяли дългото цели 1 777 км крайбжие, Хърватия ще ви посрещне с изобилие от красиви плажове и водни спортове, куп очарователни ресторанти и кафенета и пулсиращ нощен живот.
Мислете, че това е всичко ? – тази уникална страна е пленяваща с древната си хилядолетна история и култура и невероятните природни съкровища и към всичко това прибавяме щипка от вкусната местна кухня, която е чудесен микс от различни кулинарни течения и страхотното гостоприемство на Хърватия.
За това не се притеснявайте ако се запътите към Хърватия , шансът ви за една страхотна и незабравима почивка е гарантиран!
Истрия, много по - различната почивка. Защо да не опитате нещо ново и различно, почувствайте красотата, духа и традициите на Истрия и Средиземноморието ...
Красиви пътищата през лозя, маслинови горички и зелени поляни ще ви отведат до живописни малки градчета във вътрешността на Истрия и до прекрасни туристически дестинации, разположени по крайбрежието на полуострова.
Къде, кога, какво в Истрия? Нека тръгнем на път през най- големия полуостров в Хърватия Истрия и да опознаем неговото разнообразие от цветове.
Непосредственно по брега на Синята Истрия ще чуете нотки от музикалните фестивали, а арената в Пула ще ви изненада с филмови спектакли.
А, Зелената Истрия ще пробуди у вас авантюристичния дух, който витае по склоновете на планината Учка, а вкусът на трюфелите ще ви преследва в средновековните градове.
Пореч е средище на морския туризъм, където ще откриете блясъка на мозаките от 3 век в Евразиевата базилика и културни наследства, заради които Истрия е попаднала в Списъците на световното наследство на ЮНЕСКО.
Ровин ще разходите между 19-те островчета и рифове на архипелага, които имат прекрасен изглед от катедралата Св. Ефремий.
Още в Истрия ще видите и най- старата гладиаторска арена, която се намира в Пула. Също в град Пула може да бъдете гости на Филмовия фестивал, който се провежда на открито в хърватския колизеум.
Летовището на старите римляни Истрия , ви кани да бъдете част от Световния тенис турнир, който от 1990 година прави в град Умаг - Хърватия, където се провежда в най- големия спортен център в Хърватия.
В Истрия средновековния град Мотовун също ще ви запознае с част от Международния филмов фестивал, където се представят едни от най- добрите филмови произведения.
Зелените пътища в Истрия ще ви отведат в град Хум, който е най- малкият град в света. Отпуснете се на магията на старите келти с вкуса на хумската традиционна ракия - биски.
А, тези от вас които сте любители на природата и приключенията, може да се впуснете в търсенето на злато, наречено трюфел, което Истрия крие в Мотовунските гори. Без значение от изхода на това приключение, обезателно посетете Бузет, където ще вкусите от божествената истрийска кухня в дните на трюфела.
Планинското катерене, планинсия мотоциклетизъм и колоездене ви предизвикват още в откритата програма на най- високата планина Учка. Може да опитате и спорта - катерене в пещерата на Бередин. Всред изложбата от подземни скулптури и релаксиращия звук на водата ще може да избягате от лятната жега.
Заължително посетете и Лимският залив, който е известен с фермите за миди и риба и може да вкусите от техните гастрономични ястия.
Националният парк Бриони, който Истрия нарича своя рай, ще ви поведе в сафари авантюри, показвайки най- различна флора и фауна и ще може да видите дори следи от динозавър.
Сините нотки на Истрия, ще ви отведат на музикалните фестивали по блус, които се провеждат в Новиград.
Любителите на джаза пък могат да започнат своята ваканция в град Пореч
За любителите на рибарския дух проверете защо Ровинските нощи е най- посещавания фестивал на Адриатическо море.
В Лабин пък, може да наблюдавате уникални улични представления.
Това, което ви изредихме до тук, би трябвало да бъде една сериозна предпоставка да се замислите дали почивката ви да не е Истрия в Хърватия.

За Опатия - кралицата на Адриатика.
Опатия, това прекрасно място лежи в центъра на адриатическата Ривиера с дългогодишни традиции в туризма. Построен основно през 20-ти век, Опатия е в пълна хармония с природата и до днешни дни. Добре поддържани градини и плажове, 12 км. крайбрежна алея за разходки известна като “Lungomare” привличат всяка година повече от 7000 гости на градчето. Величествените хотели и вили са само част от красивата градска част. Контраста на море и планина, зелени паркове и синя вода, стари и нови сгради, тихи места за релакс, шумни заведения за големи компании, всичко това е предпоставка за една привлекателна дестинация за туристи от цял свят. Опатия е процъфтяващ и изпълнен с живот град с културни и развлекателни събития през цялата година. След новогодишните празници следват много други. През февруари се провежда карнавал, който превръща Опатия заедно с Риека в огромно международна сцена. Март е месецът на уелнес процедурите, когато гостите на града се възползват от различните оферти за процедури. В периода от края на май до края на септември, се провеждат различни събития като филмови програми, концерти и опери. До първата половина на юли, улиците, балконите и заведенията са изпълнени с танци и музика, възвръщайки аристократичния дух на Австро-унгарската империя. По традиция годината завършва със зима в Опатия, богата програма с много събития като шоколадовия фестивал, коледни пазари, където посетителите могат да се насладят на удоволствието от каране на кънки.

Допълнителни екскурзии: Истрия - Изкуство, култура, история и природа
Целодневна екскурзия в район Истрия, град Пула и Национален парк Бриони , с продължителност около 8 ч. - цена възрастен 50 лв.; дете до 12 г. - 25 лв. Цената е валидна при минимум записани 35 човека.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване с местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: билети за национален парк Бриони – цена за възрасти 160 HRK, за деца от 4 до 12 г. 80 HRK. , Пула-Амфитеатъра в Пула – 40 HRK; храма на Август – 10HRK
Истрия е най-големия полуостров в Хърватия, пленяващ със своята разнообразна природа и красиви крайбрежни ивици. Първата спирка по програмата е град Пула, известен със своите многобройни забележителности, една от които е Римския амфитеатър, шестия по големина в света. Разглеждане на римския амфитеатър (отвън), храма на Октавиан Август, Триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и много други паметници на културата. Маршрута продължава към град Фазана, откъдето с корабче ще посетим природен парк Бриони, който се състои от 14 острова, събрали в себе си естествена природна красота, културното и историческо богатство на района. Групата от острови Бриони се намира на северозапад от бреговете на полуостров Истрия. Като единствен природен парк в този район, Бриони събира на едно място богато изобилие от редки видове на флора и фауна, тучни, зелени поляни където пасат елените и муфлоните. До по-отдалечените части на острова може да се стигне с влак. От края на 40-те години на миналия век Тито е имал лятна къща на островите, като през годините е канил там високопоставени лица и световни знаменитости. По негово нареждане се засаждат разлиани тропически растения и се отглеждат животни от цял свят, а паркът придобива славата на един от най-красивите архипелази по Средиземноморието.

Магията на Истрия
Целодневна екскурзия Магията на Истрия с посещение на градовете Ровин, Пореч и Лимския канал, с обща продължителност около 8 ч. - цена възрастен - 50лв; дете до 12г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум записани 35 човека.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване с местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: входна такса за туристичеките обекти: Пореч - Евразиевата базилика – 40HRK , разходка с лодка по Лимския канал.
Истрия е истинска наслада за очите и душата. Хълмисти възвишения, полета и долини с малки градчета “кацнали на върха” на планинските хълмове, които наподобяват стари картини. Гледката от там е неописуема: побелели планини, тучни полета, долини, големи лозови масиви, маслинови горички. Колкото повече опознавате полуостров Истрия, ще забелязвате все повече малки детайли: фасадите на църквите, малки и тесни улички. Отпътуване за Ровин. Градчето е защитено с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17-вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава през Лим - воден карстов каньон, обявен за „специален морски резерват” и „място на невиждана красота”, още едно доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие. Свободно време за обяд. Там ще се насладите на местни специалитети в някой от ресторантите. След това ние ще се качим на лодка и ще разходим по целия Лимски канал. Продължаваме към древноримския град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо ирилийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуманус, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия.

Пещерата Постойна яма и замъка Предяма 
Целодневна екскурзия до Постойна с продължителност около 8 ч. - цена възрастен – 30 лв.; дете до 12 г.- 15 лв.
Цената включва: транспорт.
Цената не включва: Комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29 евро Цената е валидна при минимум записани 35 човека.
Една от най-известните пещери в света и красивия замък, които не трябва да пропускате. Тази екскурзия е подходяща за хора, които обичат и се наслаждават на природата. Пристигане в градчето Постойна, където ще посетим и една от най-известните и красиви пещери в света – пещерата Постойна, с обща дължина от 22 км. Придвижването в пещерата се осъществява посредством електрическо влакче, а в 2 км. участък се върви пеша за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, която предлага тази пещера. Продължителността е около 90 минути след което следва почивка за обяд и свободно време за сувенири. Пътуването продължава до Предяма, където се намира и едноименния замък. Той буквално виси от 123 метрова скала, откъдето се открива прекрасна гледка към околностите. Отпътуване за Постойна. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на Пещерата Постойна или както я наричат местните „Постойнска яма”, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Пещерата, която е с дължина над 20 000 метра, е била създадена от река Пивка, която тече в района. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата има дълга история и е била използвана за много цели в миналото. Като склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война е използвана от германците и като склад за гориво. Когато горивото се запалва (пещерата гори в продължение на 7 дни), огромна част от пещерните пътеки са унищожени. В самата пещера има железопътни релси, инсталирано е осветление, за да могат туристите да разгледат всички детайли. Това е първата пещерна железопътна система в целия свят. Пещерата е електрифицирана още в началото на 19-и век, доста преди Любляна. Целият маршрут, достъпен за посетителите е 5 км, но само 1 се минава пеш. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска надолу. Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант, защото цялото образувание е бяло и подсиленото осветление създава усещането, че камъкът наистина блести. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), вид риба, която може да оцелее без да яде 10 години. Туристите могат да разгледат цял аквариум, пълен с представители на този интересен вид, тъй като вероятността да ги видят случайно е доста малка. Изследванията показват, че в пещерата са живели над 84 разновидности на обитателите на подземната фауна ( като 48 от тях са водни, а 36 земни). Залите в пещерата са високи до няколко десетки метри. Една от тях е известна като Концертната зала (заради невероятната си акустика), където се организират концерти на известни изпълнители. Тя има капацитет за повече от 10 000 души. Построени са още пещерен ресторант и пещерна пощенска станция. Първите сведения за замъка Предяма са от XII-XIII век, но през годините той многократно е преустройван и видоизменян. Отдалече изглежда почти невъзможен за строителство и човек започва да се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен е в скалите, прилепен е до склона на планината до степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели. По тях се стича вода и се образува плесен. Един от коридорите води до мрачна затворническа килия, съвсем истинска пещера – зловещо място за мъчения, защото дари само да те оставят там би било мъчение само по себе си. Замъкът Предяма е свързан със средновековната легенда за рицаря Еразъм Предямски. По негово време крепостта издържала на военна обсада близо година благодарение на тайните проходи през планината чрез които хората се снабдявали с храна. Освен това сградата разполага с удивителна система от каменни урни за събиране на дъждовна вода за нуждите на обитателите си. В крайна сметка обаче човек от прислугата ги предал, като поставил свещ в тоалетната, когато Еразъм бил там. Врагът обстрелвал мястото и убил рицаря, а замъкът бил превзет. Замъкът е превърнат в музей след Втората световна война и днес в него могат да се разгледат възстановени стаите на обитателите му, а също така картини, оръжия и предмети за бита от различни исторически периоди. Зад самия замък има просторна пещера, в който се влиза по малък мост. Замъкът Предяма често е декор на различни културни и развлекателни събития. Така например през лятото там се организира рицарски турнир по подобие на средновековните и има исторически възстановки със съответните дрехи, ястия от онова време и съревнования с езда, бой с мечове или стрелба с лък.

Национален парк Плитвички езера 
Целодневна екскурзия до с продължителност около 12 ч. - цена възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум записани 35 човека.
Цената включва: транспорт.
Цената не включва: Комбиниран билет за природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50-HRK. (при група от минимум 35 желаещи)
Отпътуване за Плитвице. Пристигане около обяд в националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивият и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси най-голямото езеро Koзяк. Националният парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион посетители годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути (прехода е с продължителност около 4 часа).

Скритата красота на полуостров Истрия 
Целодневна екскурзия с продължителност около 8 ч. - цена възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване с местен лицензиран екскурзовод. Цената е валидна при минимум записани 35 човека.
Цената не включва: входни такси за туристически обекти - Пазинският замък - 22 HRK
Истрия – Най-големият хърватски полуостров, живописно място, което ще ви омае не само с прекрасните си брегове, но също и с красотата и разнообразната природа. Присъединете се към нас за едно пътуване до Истрия за да Ви покажем зелените хълмове и многобройни лозови масиви. Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Посещение на град Грожнян кацнал на една скала, прекрсно място, в което много артисти намират истинско вдъхновение. През юли и август ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който наскоро бе избран за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Посещение на Ливаде, дом на трюфела и дегустация на трюфели. Маршрута продължава към град Мотовун - прекрасно място с изразен средновековен вид, построено върху останките на замък, разположен на върха на острова. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на Истрия. Градът е посещаван от множество туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития - филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки. Пазинският замък е разположен на скала над страховито дефиле, през което минава река Пазинчица. На около 100м. под замъка, реката изчезва в пропаст – известна под името Пазинска Яма, във варовиковата скала, откъдето тръгва под земята. След силни дъждове придошлата река не успява да се скрие в пропастта и дефилето се наводнява, като се образува временно езеро, понякога разпростиращо се на повече от километър. Има предположения, че залятото с вода дефиле е вдъхновило Данте да опише вратите на ада в своето произведение „Ад“. Посещение на град Пазин и местния музей, който се отличава с експозициите на народни носии и занаятчийски изделия. Музеят на Пазин има сбирка от местни църковни камбани от периода 16 -19 в.

Риека и остров Кърк
Целодневна екскурзия с продължителност 8ч. - цена възрастен - 40лв. /дете до 12г.- 20лв.
Цената включва: транспорт, професионален гид
В централната част на залива се намира град Риека, един от най-големите хърватски градове. Този град има всичко необходимо, от което се нуждае един добър туристически регион: забележителности, богати културни програми, забавления, удивителни плажове, романтични градчета и селца и красива природа. Риека предлага безброй възможности за забавление, почивка, бизнес срещи и спортни събития.Отпътуване към Риека, разположен в залива Кварнер, наричан още „перлата на Адриатика“. Поради стратегическото си разположение, в миналото градът е бил обект на интересите на редица държави и за него са се водили ожесточени битки. Днес той е икономически, университетски и административен център на Хърватия, със силно развит културен живот, една от най-популярните туристически дестинации. Не бива да се пропускат някои от историческите забележителности в града - църквата „Св. Йеролим“, открояваща се с чудесна готическа архитектура; катедралата „Св. Вит“ благословена от Папа Йоан Павел II през 2003 г., губернаторския дворец в стил Ренесанс, дворецът „Комуна“, както и главната пешеходна артерия Корзо, осеяна с многобройни заведения и магазини. Над Риека гордо се извисява и уникалната средновековна крепост „Търсат" – най-добре запазената в Хърватия, чиито крепостни стени и кули се издигат много над морското равнище и достигат до 20 метра височина. Маршрута ни продължава към остров Кърк който е свързан с Къркчки мост с материка. Остров Кърк или „Златният остров“ както е известен от древни времена, днес е известно и оживено място, което предлага възможност за осъществяването на различни туристически програми, модерни удобства, богат винен лист и хранителни продукти местно производство. В днешни дни град Кърк е известен като ярък град с идеално разположение. Още от древни временa витае вярването, че островът се свързва с числото 7: населен е от хърватите през 7 век, оцелял е след 7 пиратски атаки, седмият благородник от фамилията „Frankopan“ е бил последният коронован принц на остров Кърк. Ще се разходите в старата част на град Крък: Главния площад, Катедралата “Маринино възнесение”, Кулата на площад Камплин, крепостните стени, църквата “Св.Квирин” (светеца покровител на града).

Рибен пикник 
Целодневна екскурзия с продължителност около 6 ч. - цена възрастен – 30 лв., дете до 12 г.- 15 лв.
Цената включва: Транспорт от хотела до лодката в две посоки, професионален водач
Цената не включва: Лични разходи, разходка с лодка с обяд и напитки: възрастен 32 евро, дете (от 05.00 до 12.00) 16 евро.
Включете се в този релаксиращ тур с лодка по цялото крайбрежие на полуостров Истрия. Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа. След обяда на лодката ще се разходим до живописния град Врсар Ще минем през Лимския канал – един от най-красивите заливи на Истрия. Той е част от дългата 35 км. лимска долина, която се простира до град Пазин, в сърцето на Истрия. Самият залив е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м. Заобиколен в от стръмни хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. След кратка почивка в Врсар се отправяме към град Пореч, където ще имаме достатъчно време за разходки по улиците на това живописно градче. Връщане в Ровин.
Акценти: Разглеждане на най-красивите заливи на Истрия, възможност за снимки в Врсар и живописния град Пореч, обяд на борда на лодката, Лимския залив – една от най-известните атракциия на Истрия, с пейзаж който ще ви омагьоса.
Маршрут
09:30 Отпътуване с автобус за Ровин, разходка из романтичния град.
13:00 Отпътуване от Ровин. Обяд на борда. Преминаване през Лимския канал, спиране в Врсар (кратка почивка и време за плуване).
17:00 Пристигане в Пореч и свободно време
18:30 Отпътуване от Пореч и трансфер до хотела
 
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 20:00 ч. паркинга пред Ал.Невски
ПАЗАРДЖИК 19:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 18:15 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
РУСЕ 12:30ч. от Жп Гара
В.ТЪРНОВО 14:30 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 15:15 ч. от паркинга зад Дома на Хумора
КАЗАНЛЪК 16:30 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 17:15 ч. ЖП Гара
Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: Русе - 30 лв. на човек; от В. Търново - 25 лв. на човек; от Габрово - 20 лв. на човек; от Казанлък - 15 лв. на човек, от Ст. Загора - 15 лв.
Важно: Тръгване от Русе, В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява при записани минимум 20 човека. При записани по-малко от 20 човека, се начислява доплащане за трансфер. На туристите от изброените по-горе градове се прави междинен трансфер с прекачаване в Димитровград към основните автобуси от София.
Оферта № П58


Още почивки Хърватия

Новини от Икар тур

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...

Полети до Дюселдорф на най-ниски цени!

28 Август 2016 г.
Полети до Дюселдорф на най-ниски цени! Цена за еднопосочен билет: € 81 Цена за двупосочен билет: € 159 Въз...

Палма де Майорка и Малага никога не са били толкова близо!

28 Август 2016 г.
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени от 129 евро за еднопосочен билет! Цена за еднопосочен билет: € 129 Цена...