Ранни Записвания Лято 2017 - Почивка на остров Лимнос - чартърна програма от София

остров Лимнос, Гърция
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
Самолет
Дата на тръгване Цена Запитване
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЛИМНОС  ЛЯТО 2017 – чартърни полети от София 7 нощувки  / 8 дни

Полети: 02.06; 09.06, 16.06, 23.06, 30.06, 07,07, 14.07, 21.07, 28.07, 04.08, 11.08, 18.08, 25.08, 01.09.2017 г.

Програма на пътуването:

 

1-ви ден петък

19:00 Директен чартърен полет от София до остров Лимнос. 19:35 Кацане на летище Лимнос. Посрещане и трансфер до избрания от Вас хотел. Нощувка.

2-ри ден – 7 ми ден

Закуска. Свободно време за с възможност за екскурзия (срещу допълнително заплащане).

Почивка и време за плаж и развлечения. Нощувка.

8 -ми ден

Закуска. Свободно време. 14:00 ч напускане на хотела. (можете да оставите багажа си за съхранение в стаята за багаж на съответния хотел и да се наслаждавате на на хубавото време на плажа).  Вечерта трансфер до летището за директен чартърен полет Лимнос – София.

20:35 Излитане от Лимнос за София с директен чартърен полет.

21:10 Пристигане на летище София.
 

Задължително се заплащат:

 • евентуална горивна такса, ако се начили такава**.

**Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

Допълнителни екскурзии
Традиции и бит на острова - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена на възрастен: 60 лв.
Цена на дете: 40 лв.


Започнете деня си с чаша „минерална вода от термалните извори на острова-„Терма“- красиво място, потънало в зеленина и бликаща минерална вода, пропито с история още от Античността. Археологическите разкопки на стари резервоари за вода и останки от сгради, доказват използването на водите на Терма за лечение през Римската и Византийската епоха. През периода на Османското владичество, сградата е била използвана за Хамам (турска баня).

Историята на Терма започва от Омировата епоха. Легендата разказва, че Хефес водел жителите на Лимнос в Терма да лекуват раните си след падането им от Олимп.

В наши дни близо до останките е изграден СПА център, който работи целогодишно през деня и предлага алтернативна почивка за всички, които желаят да опитат от лечебната минерална вода на Хефест.

Минералната вода в Терма е питейна , подходяща за кожни заболявания и ревматизъм, слабо солена с температура 44 градуса.

Следващата ни спирка ще бъде  селото Агиос Димитрис (Свети Димитър) и мястото за произдство на местна паста и други вкусотии на г-жа Фотини Гарали. Тези деликатеси (лакомства) включват: местни сладки, паста(макарони), бисквити, пайове без консерванти направени от пшеничено брашно, козе мляко и домашни яйца от Лимнос.

Започнете деня си с чаша „минерална вода от термалните извори на острова-„Терма“- красиво място, потънало в зеленина и бликаща минерална вода, пропито с история още от Античността. Археологическите разкопки на стари резервоари за вода и останки от сгради, доказват използването на водите на Терма за лечение през Римската и Византийската епоха. През периода на Османското владичество, сградата е била използвана за Хамам (турска баня).

Историята на Терма започва от Омировата епоха. Легендата разказва, че Хефес водел жителите на Лимнос в Терма да лекуват раните си след падането им от Олимп.

В наши дни близо до останките е изграден СПА център, който работи целогодишно през деня и предлага алтернативна почивка за всички, които желаят да опитат от лечебната минерална вода на Хефест.

Минералната вода в Терма е питейна, подходяща за кожни заболявания и ревматизъм, слабо солена с температура 44 градуса.

Следващата ни спирка ще бъде  селото Агиос Димитрис (Свети Димитър) и мястото за произдство на местна паста и други вкусотии на г-жа Фотини Гарали. Тези деликатеси (лакомства) включват: местни сладки, паста (макарони), бисквити, пайове без консерванти направени от пшеничено брашно, козе мляко и домашни яйца от Лимнос.

След това се отпраяме към емигрантското село Неа Кутали, което е било построено да приеме потока от бежанци от Мармарис Кутали, дом на легендарния Панагис Куталианус.

Бежанците били главно моряци и водолази на морски гъби, които използвали професията си за препитание, а по-късно допринесли за развитието на острова. В наши дни Меа Кутали е село с кипящ живот, където посетителите и туристите могат да се насладят на изложба на морски гъби и да посетят инересния музей на Морската традиция и добива на морски гъби в Лимнос.

Следващата спирка е селото Портиано – красиво място с каменни сгради запазени до днес като еднографски музей с множество изложби, пресъздаващи местните традиции и бит на района. През първата световна война, Уинстън Чърчил се установил тук и като лорд на английското адмиралтейство предвождал завземането на Калиполи през 1915 г. Ще имате и възможноста да опитате традиционните сирена на острова в стария център на селото.

След Портинао ще посетим Кондяс, село с интересна галерия на съвременото изкуство от Балканския полуостров. Изложените произведения в нея са вдъхновени от острова и са плод на значими творци от Гърция, Албания, Македония, България, Румъния, Сърбия и Турция. Галерията се гордее с уникалната си колекция, не само от Лимнос, а й от Гърция като цяло. Тук ще видим и масивно построени каменни сгради, тесни улици, напълно в унисон с заобикалящата среда.

Отдъхнете и поплувайте на чудесния плаж Невгратис. Moже да обядвате в таверната в близост.

Време за десерт! Последната спиркa от нашия маршрут е за домашно приготвени конфитюри „Ахиладес“ от  домати, тиква, смокини, шам-фъстък, моркови, пъпеш, грозде, череши, дюли, вишни, патладжани, портокали, грейпфрут и т.н . Направени от пресни плодове, по традиционна гръцка рецепта без консервиране.


Цената включва-Транспорт и ексурзовод.
Цената не включва-Разходи от личен характер.
Обзорна екскурзия на о. Лимнос - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена на възрастен: 60 лв.
Цена на дете: 40 лв.


Първата спирка от маршрута е залива Бурния, където може да видите няколко рибарски навеса и църквата Zodochos Pigi. Това са останките на древен византийски град Костинас-пърото търговско пристанище, което се превръща в голям търговски център. Скоро след това селището бива укрепено за да защитава венецианците от пирати.

През 1478 Османците се упитват да превземат укрепената цитадела Костинас. Малко преди победата на османците млада жена на име Марула, виждайки умиращия си баща, взела меча му и с  яроста и духа си  дала вяра на местните, които се сражавали яростно и отблъснали нашествениците. Марула се превърнала в легенда и символ на свободата на острова.

Статуята се намира в Костинас , където се предполага, че е била Цитаделата (Kастро) Статуята изобразява Марула, с вдигната ръка, която държи меч. В близост до статуята се намира църква с катакомби под нея. Петдесет и седем стълби водят до извора , който е снабдявал с вода Kастро от древни времена. Съществува поверие, че водата е светена.

Следващата спирка е Храма на Кабейрите. Открит на нос Хлой, близо до Ифестия, от Италианската археологическа школа през 1937-39. Разкопките продължили от 1982г. до сега. В Лимнос намираме най-убедително доказателства за религията на Кабейрите. В гръцката митология Кабейрите са загадъчни подземни Божества . Те са били обежествявани в мистичен култ,  тясно свързан с този на Хефес, и са се намирали в северния егейски остров Лемнос, а вероятно и Самотраки.

След храма на Кабейрите, ще предприемем пътуване още по- назад във времето посещавайки древния град Полиохни-древно селище на източния бряг на Лимнос. Той е бил създаден в късния халколит и ранната бронзова епоха. Има предположение, че Полиохни е един от най-старите градове във Европа, по стар дори от Троя.

Ще си вземем почивка от нашия тур в Мудрос-красиво и живописно селище намиращо се в източната част на залива Мудрос. Залива Мудрос е един от най-големите естествени заливи в Гърция.

Църквата „Tаксиархес” ,която е построена около 1370 г. се намира в края на живописен път близо до площада на селището „Агора”. Заслужава си да посетите църквата-интериора е впечатляващ, включително дървеният иконостас разделящ църквата на две отличаващи се части. Две години са били необходими на резбаря да заърши иконостаса. Оставаме в Мудрос за обяд. Не пропускайте да опитате местната рибна супа „Какавия”

Последната ни спирка ще бъде освежаваща, на малкия плаж Мирко Фанакри. Ще се насладите на разнообразието от цветове, пейзажи и вулканичните скали в района Мирко Фанкри -представлява живописно заливче с фин пясък и кристални води.


Цената включва-Транспорт и ексурзовод.

Цената не включва-Разходи от личен характер.Разходка с яхта Каики - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена на възрастен: 60 лв.
Цена на дете: 50 лв.


На традиционна яхта "Каики" релаксирайки може да откриете очарователни югоизточни и северозападни крайбрежни райони на Лимнос , които са достъпни само по море.

Докато плувате в кристално сините води на Егейско море или си почивате на плажа, екипажът ще приготви вкусен обяд за вас – на който ще се насладите връщайки на яхтата.

Цената включва:
 • трансфер от хотела до пристанището и обратно
 • обяд на яхтата с местни деликатеси, лимноско вино, плодове, кафеПосещение на пещерната църква Богородица Какавиотиса - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена за възрастен: 60 лв.
Цена за дете: 40 лв.


Малката църква се намира близо до село Земата, в района на Танос на 4 км югоизточно от Мирина.

Църквата е известна от 1305 г., когато става притежание на манастира „Велика Лавра“

Местоположението и е впечатляващо, в непристъпна пещера на върха на планината Какавос.

Първите няколко метра от прехода са стръмни, с издълбани стъпала в някои части. Продължавайки нагоре, природата става повече от интересна. След около 400 м. Терена става равен и много по-лесен за ходене. Ще намерите място за почивка с невероятна гледка към Мудрос. Времето необходимо за преминаването на тази част е около 17 минути. След като отдъхнете, продължавате през ниска растителност, вулканични скали и забележителни геоложки образувания. След около 10 минути ще се сблъскате със стълба, която отвежда до върха на скалата.  Скалиста ниша (пещера) подслонява църквата. Смята се, че  е построена около 1300 г, като скривалище. Мястото носи пълна тишина и уникално усещане.

Цената включва-Транспорт и ексурзовод.
Цената не включва-Разходи от личен характер.
Тайните на Лимнос - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена за възрастен: 90 лв.
Цена за дете 70 лв.


Първата ни спирка е Амонитес - уникален природен феномен в Гърция. Единствената пустиня в Европа.

След това ще посетим Фаракро. Невероятните каменни форми са привлекателни за всеки посетител. Чудо на природата в близост до морето.

Посещение на църквата „Св Георги“ в Рапениди  най-старата църква в Лимнос.

Изпийте кафето си  в традиционно кафене на централния площад на селото.

Посещение на древна Хефастия. Първия град в Лимнос. Мястото, където жителите на Лимнос посрещнали олимпийския бог Хефес.

Начало 9:00-9:30 в зависимост от пристигане на туристите
Продължителност 6 часа

Цената включва-транспорт и екскурзовод
Цената не включва-обяд(10-15 евро на човек, при заявка).Гурме тур на о. Лимнос - ГЪРЦИЯ, Лимнос (Лимнос)
Цена за възрастен: 110 лв.
Цена за дете: 90 лв.


Първата спирка e пазар на традиционии продукти в Гарали Фотини.
Следващата спирка Ктима Олон в залива Диапори. Ще имате възможност да видите приготвянето на традиционното за Лимнос сирене - Калатики. Също ще опитате и нерафиниран зехтин от Лимнос.
Посетете древна Хефастия. Първия град в Лимнос. Мястото, където жителите на Лимнос посрещнали олимпийския бог Хефес.
Вдъхновете се от философията на "Ципуро", ще имате възможност за дегустация на "Ципуро" с местни деликатеси в една от най-старите дестилерии в Лимнос. Обяд в традиционна таверна.
Начало 9:00 - 9:30 в зависимост от пристигане на туристите.
Продължителност 6 часа

 

Цената включва-Транспорт и екскурзовод.
Цената не включва-Обяд 10-15 евро на човек- при заявка. Включени са местни ястия и напитки

 
 

Пакетните цените включват:

 • самолетен билет за директен чартърен полет София – Лимнос – София;
 • пътнически и летищни такси в размер на 79 евро към дата 01.02.2017 г.;
 • ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 30 кг;
 • 7 нощувки на съответната база на изхранване в избрания от Вас хотел;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек;
 • изпращане на летище София от представител на туроператора;
 • посрещане на летище Лимнос от представител на местния туроператор;
 • асистенция и обслужване на място от българско говорящ представител

Цените не включват:

 • допълнителни екскурзии по желание*;
 • горивна такса, ако се начисли такава**
Оферта № П182


Още почивки Гърция

Новини от Икар тур

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...

Полети до Дюселдорф на най-ниски цени!

28 Август 2016 г.
Полети до Дюселдорф на най-ниски цени! Цена за еднопосочен билет: € 81 Цена за двупосочен билет: € 159 Въз...

Палма де Майорка и Малага никога не са били толкова близо!

28 Август 2016 г.
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени от 129 евро за еднопосочен билет! Цена за еднопосочен билет: € 129 Цена...