Почивка в Италия, ПУЛИЯ – хотел Grand Hotel dei Cavalieri 4*

Пулия, Италия
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Цена от: 870.00 лв.
Самолет
София - Бари - София
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Програма по дни
 
Ден 1
Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 18:15 ч. Кацане на летището в Бари в 18:40 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Информационна среща. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера.
Посещение на Матера – "мъртвият град", известен в целия свят като естествен декор на филми като "Евангелие по Матея" и "Младият месия". Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение, което днес съставлява историческия център на Матера, наречен Саси. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща. Пешеходна разходка в историческия център с посещение на скалните църкви. Свободно време.
  *Входна такса за скалните църкви (от 2,50 до 6 EUR в зависимост от това в колко църкви се влиза) – заплаща се на място от туристите. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Монополи с включена дегустация на вино и фокача.
Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. Привлекателен за туристите е основно старият град. Там се намира катедралата "Св. Савин", която е построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано-Свево" - построена през 12 в. и сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Пешеходна разходка в стария град на Бари с включена дегустация на вино и фокача. Посещение на базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г., и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Свободно време.
Посещение на Монополи – сравнително малък крайбрежен град, разположен на 40 км южно от Бари. Монополи ще ви очарова с комбинацията от романтично старо пристанище, красиви плажове и исторически забележителности. Разхождайки се край морето можете да посетите крепостта на Карл V, завършена през 1522 г. в петоъгълна форма с цел отбрана и интересна заради славата си на затвор чак до 1969 г. Обиколка на историческия център на Монополи с посещение на катедралата "Санта Мария дела Мадия", завършена през 15 в. след близо 3 века строителство и благодарение на едно чудо, което осигурило гредите за покрива. Интериорът й впечатлява с червените, жълти, бели и зелени мрамори, които оформят преливащи се фигури. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка с включена дегустация на капоколо, салам и вино.
Остуни, често наричан "Белият град", е известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история, Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на града. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Свободно време. Посещение на Мартина Франка – очарователен град в провинция Таранто, известен със своята добре запазена стара част. Пешеходна разходка в историческия център с дегустация на капоколо, салам и вино. Историческият център на Мартина Франка все още е ограден от крепостни стени, прекъснати от забележителни барокови порти. Сградите в него също се отличават със своята барокова архитектура – базиликата "Св. Мартин" със статуята "Св. Мартин и просякът" на фасадата, готическата църква "Св. Антонио" от 15 в. с добавени барокови елементи, дворци с красиви лоджии с перила от ковано желязо. Дворецът на дожите от времето, когато градът е самостоятелно херцогство, гледа към най-големия площад в стария град "Пиаца Рома". Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти.
Галиполи поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част на града чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария фонтан в Италия, с неизяснена датировка и до ден днешен. Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи и дегустация на зехтин и местни продукти. По време на разходката спирка при бароковата катедрала "Св. Агата" от 17 в. Свободно време. Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто", заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които напомнят на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия. Разглеждане на Санта Мария ди Леука – привлекателен морски курорт, разположен в близост до най-южната точка на Пулия – нос Санта Мария, който разделя Адриатическо от Йонийско море. Пешеходна разходка  покрай известните паметници в курорта и посещение на светилището на Финибус Тера, известно като "светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия – съществува светилище със същото име. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки. Разглеждане на Алберобело. Пешеходна разходка  с дегустация на ликьор и местни сладки в града на трулите, където атмосферата Ви пренася в приказките. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Свободно време. Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името си. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Не на последно място едно от "бижутата" на градчето е бялото леко пенливо вино. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто с включена дегустация на вино и брускети. Посещение на Лече, известен като "Флоренция на Пулия", заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският амфитеатър и колоната на св. Орондзо – подарена от град Бриндизи, в чест на покровителя на Лече. 
Пешеходна разходка в Лече и дегустация на вино и брускети. По време на разходката спирка на площада пред катедралата "Успение Богородично" и при църквата "Свети кръст". Свободно време. Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на  това градче с около 5 хил. души население. В античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята – "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата, в която се схъранява една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Таранто – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената.  Таранто е един от красивите крайбрежни градове с интересна история и важно търговско и военно пристанище в целия регион Пулия. От историята е познат като "спартанския град", тъй като възниква през 706 г. пр. Хр. като древногръцка колония - единствената, създадена някога от спартанци. Те му дават названието Тарас. След изграждането на пристанището древният град се разраства и се развива значително като важен търговски център. Таранто се превръща в един от най-богатите и значими древногръцки градове. Днес е известен още като "град на две морета" заради това, че бреговете му се простират около залив, носещ наименованието Голямо море, и лагуна, наречена Малко море. Двете "морета" са разделени от нос, който затваря залива и води до изкуствено създаден остров, който днес е свързан със сушата посредством подвижен мост и път. Сред забележителностите на Таранто са подвижният мост, свързващ стария град с новата част на града, Арагонският замък от 15 в., останките от древния храм на Посейдон, катедралата на града "Свети Каталдо", историко-археологическият музей и още други. Пешеходна разходка в центъра на Таранто. Свободно време. Отпътуване за Бари. По пътя спирка в шопинг център "Casamassima" с възможност за пазаруване и свободно време.
"Casamassima" е място, посветено на цялото семейство, където релаксът, пазаруването и забавлението се срещат, за да Ви предложат уникално преживяване! Молът разполага със 110 магазина, предлагащи дрехи и аксесоари на световноизвестни марки, висококачествена козметика, както и всичко необходимо за домакинството. След пазаруването посетителите могат да се насладят на ароматно италианско кафе, както и на кулинарните специалитети, приготвени и поднесени в зоната за хранене, а за забавлението на малчуганите има специално отделена зона за игра и развлечения. Това и много повече Ви очаква в търговски център "Casamassima"!
  Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София в 21:30 ч.
 
 
Пояснения:
 • Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.
 • Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в основната сграда на хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4*
 • 7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята
 • Екскурзия с посещение на Таранто и шопинг център "Casamassima"
 • Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите
 • Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност)
 • Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност)
 • Трансфер от и до плажа
 • Анимация за деца и възрастни
 • Миниклуб за деца от 4 до 13 години
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
 • Асистанс на български език по време на целия престой
 • Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
 • Ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна
 • Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Полудневна екскурзия до Матера на български език при минимум 20 записани туристи от 2 до 11 години / 20 EUR
от 12 до 100 години / 40 EUR
 
Целодневна екскурзия до Бари и Монополи на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и фокача от 2 до 11 години / 27 EUR
от 12 до 100 години / 54 EUR
 
Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на капоколо, салам и вино от 2 до 11 години / 24 EUR
от 12 до 100 години / 48 EUR
 
Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на зехтин и местни продукти от 2 до 11 години / 27 EUR
от 12 до 100 години / 54 EUR
 
Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на ликьор и местни сладки от 2 до 11 години / 22 EUR
от 12 до 100 години / 44 EUR
 
Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и брускети от 2 до 11 години / 27 EUR
от 12 до 100 години / 54 EUR
 
Пакет от 3 целодневни екскурзии: Лече и Отранто; Остуни и Мартина Франка; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи. от 2 до 11 години / 72 EUR
от 12 до 100 години / 144 EUR
 
Бохемия BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент. до 100 години / 0 BGN
 
Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент. до 100 години / 0 BGN
 
Бохемия BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент. от 2 до 100 години / 20 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) до 100 години / 30 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) до 100 години / 54 BGN
 
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия до 100 години / 0 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) до 100 години / 24.90 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.) до 100 години / 24.90 BGN
 
Хотели по програмата

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
Оферта № П148


Още почивки Италия

Новини от Икар тур

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...

Полети до Дюселдорф на най-ниски цени!

28 Август 2016 г.
Полети до Дюселдорф на най-ниски цени! Цена за еднопосочен билет: € 81 Цена за двупосочен билет: € 159 Въз...

Палма де Майорка и Малага никога не са били толкова близо!

28 Август 2016 г.
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени от 129 евро за еднопосочен билет! Цена за еднопосочен билет: € 129 Цена...