Екскурзия до Аржентина, водопадите Игуасу и Бразилия - 02.03.2017

София - Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро - Лондон - София

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
Самолет
Дата Цена Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДРУГИ
Ден 1 02.03.’17 (четвъртък) – София – Лондон – Буенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес  с АК “British Airways” в 14:10 ч. Каца в Лондон в 15:40 ч. Излита за Буенос  Айрес в 22:10 ч. Каца на международно летище Езейза в 09:00 ч. на 03.03.
Ден 2 03.03.’17 (петък) – Буенос Айрес
Посрещане в аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес! Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – 1-ва част (включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата, красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото. Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона. Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), където се намира известният Обелиск – символ на града. Около 14:00 часа - настаняване в хотел NH BUENOS AIRES FLORIDA 4*. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близката до хотела улица Флорида – най-популярната търговска улица в Буенос Айрес и една от най-атрактивните. Нощувка.
Ден 3 04.03.’17 (събота) – Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – 2-ра част (включена в пакетната цена). Ще посетите елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в квартал Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid.В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони. Свободно време или по желание* - възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане)::
14:00 ч. – * Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана
20:30 ч. -  * Вечеря + Танго шоу  в “La Esquina de Carlos Gardel” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
Ден 4 05.03.’17 (неделя) – Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание*:
* Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
Ден 5 06.03.’17 (понеделник) – Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Трансфер до летище "Jorge Newbery" за вътрешен полет до Игуасу в 16:00 ч. и каца в Пуерто Игуасу в 17:50 ч.
Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.
Ден 6 07.03.’17 (вторникк) – Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и  Бразилия (20 %).  Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките  Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони  варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу,който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.
*По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите (заплаща се допълнително).
Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай!  Нощувка в Пуерто Игуасу.
Ден 7 08.03.’17 (сряда) – Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод  думата с индиански произход Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата  във фантастично шоу. Следобяд - трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Superior rooms. Нощувка в Рио де Жанейро.
Ден 8 09.03.’17 (четвъртък) - Рио де Жанейро
След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~ 6 часа, включен в пакетната цена),  до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света!   От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата -  изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята.  Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка наплажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR). Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро
Ден 9 10.03.’17 (петък) - Рио де Жанейро
 Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf). Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела.  Свободно време.    Нощувка в Рио де Жанейро.
* Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане). 
Ден 10 11.03.’17 (събота) - Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в някой от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз...
* Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане). Нощувка в Рио де Жанейро. 
Ден 11 12.03.’17 (неделя) - Рио де Жанейро – Лондон
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири. Освобождаване на стаите до 12:00.
Около 19 часа - трансфер до международното летище за полет с  “British Airways” до Лондон в 23:05 ч.
Ден 12 13.03.’17 (понеделник) – Лондон
Пристигане в Лондон в 13:25 ч. Трансфер с шатъл бус и настаняване в хотел до летище Хийтроу на база нощувка.
Свободно време за почивка или организира на разходка в центъра на английската столица.    Нощувка в Лондон.
Ден 13 14.03.’17 (вторник) – Лондон – София
Трансфер с шатъл бус до летище Хийтроу за полет за София в 08:10 ч. Каца на терминал 2 в 13:20 часа.

Пакетна цена с включени летищни такси:
На човек в двойна стая Единична стая За 3-ти възрастен в стая За дете до 12 год.с двама възрастни
 2760 евро / 5398 лв. 3425 евро / 6698 лв. 2510 евро / 4909 лв. 2310 евро / 4518 лв.

Предимства на програмата:

 1. Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество, съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан.
 2. Удобни международни полети с British Airways.
 3. Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси.
 4. Потвърдени луксозни 4 * хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с топ централна локация.
 5. Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от множество атракции и забележителности.
 6. Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с басейн и джакузи сред тропическа градина.
 7. Хотелът в Рио де Жанейро е в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос, има включени за плажа чадър, шезлонги и кърпи.
 8. Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк.
 9. Посещение на столицата на Аржентина - Буенос Айрес, един от най-красивите градове в Бразилия и света -  Рио де Жанейро и едно от новите природни чудеса на света - водопадите Игуасу.
 10. Опция за посещение на Уругвай.
 11. Възможност за разходка в центъра на Лондон.
 12. Водач-преводач от България по време на цялото пътуване.
Допълнителна информация:
 1. * Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!
 2. * Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език
 3. * За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации
 4. * Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15
 5. Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване
 6. Забележка: *Пакетната цена е калкулирана по курс 1,78 лв. за щатски долар към 01.11.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 7. Забележка: * При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
 8. ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
Цената включва:
 1. Самолетен билет София–Лондон-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Лондон-София с вкл. летищни такси
 2. Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси
 3. Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси
 4. Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
 5. комфортни автобуси
 6. 3 нощувки със закуски в централно разположен хотел NH Buenos Aires Florida 4* 4* в Б. Айрес
 7. Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес
 8. 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу
 9. Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси
 10. Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси
 11. Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси
 12. 4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро,
 13. плаж Копакабана
 14. Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса)
 15. Полудневна обиколка на Рио с посещение нахълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт
 16. Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 17. 1 нощувка в хотел в района на летище Хийтроу в Лондон
 18. Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро
 19. Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване
Цената не включва:
 1. Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание *и разходи от лично естество
 2. Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни

Обща информация за хотелите по програмата

Хотел Хотел NH BUENOS AIRES FLORIDA 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът от популярната верига NH hotels се намира в търговския център на Буенос Айрес, само на една пресечка от популярната улица Флорида, на 100 м от Galerias  Pacifico Mall. С кратка пешеходна разходка можете да стигнете до някои от най-известните забележителности в историческия център на града - театър Колон, кафе Тортони, Обелискът и други. В хотела има  162 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички съвременни удобства за приятен престой. На разположение на гостите в хотела са: безплатен Wi-Fi интернет, ресторант, бар, 24 часа room service, зала за срещи, масажи. Хранене:  закуска на шведска маса

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия). Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент. Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп. Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.На разположение на гостите на хотела са:  градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María. Хранене: богата закуска на шведска маса

Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намирасе в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава. Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор: Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite. В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп. Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни. На разположение на гостите на хотела са още сауни (суха и мокра) и фитнес център. Чадъри, шезлонги и плажни кърпи се предоставят на плажа - срещу специална карта, която гостите получават при настаняване. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп. Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса.
 

Кратка обща информация за Аржентина и Бразилия

АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка
Името ѝ произлиза от латинското"Argentum", което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език:  испански.
Религия: над 90 % от местното население са римокатолици
В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.
Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка.  след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.
Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.) Климат: субтропичен. Средна годишна температура  -  17,6◦С.
Средни температури през октомври в Буенос Айрес  ~ 22◦С. Средна минимална  ~16◦С, средна максимална ~26◦С.
Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България – 4 - 5  часа
Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54. Напрежението в ел. мрежа е 220V/50 Hz

БРАЗИЛИЯ  заема централната и източната част на Южна Америка
С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия. Климат: Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. Средна температура на въздуха през м. октомври-ноември: ~27°C. Средна минимална  ~22◦С, средна максимална ~30◦С. Часова зона: официално - 3 UTC.
Бразилия обхваща няколко часови зони. Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България – 5 – 6 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $).Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.
В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.

Оферта № Е119


Още екскурзии Аржентина

Новини от Икар тур

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...

Полети до Дюселдорф на най-ниски цени!

28 Август 2016 г.
Полети до Дюселдорф на най-ниски цени! Цена за еднопосочен билет: € 81 Цена за двупосочен билет: € 159 Въз...

Палма де Майорка и Малага никога не са били толкова близо!

28 Август 2016 г.
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени от 129 евро за еднопосочен билет! Цена за еднопосочен билет: € 129 Цена...