Екскурзии и Почивки Италия

Италия - Екскурзии и Почивки

Bell'Italia! Италия е може би е най-богатата на култура и забележителности Европейска държава. Всяко едно пътуване из Италия е като загадъчна и завладяващо пътешествие : пътуване 20 века назад, където ще наблюдавате как творчески изкуството и историята се преплитат, как човешката изобретателност се създава през вековете .


Екскурзии и почивки Италия

Италия

Bell'Italia! Италия е може би е най-богатата на култура и забележителности Европейска държава. Всяко едно пътуване из Италия е като  загадъчна и завладяващо пътешествие : пътуване 20 века назад,където ще наблюдавате как творчески изкуството и историята се преплитат, как човешката изобретателност се създава през вековете .
Като музей на открито, Италия ежегодно привлича милиони туристи, разхождайки се из Италия, ще срещнете емблематични образи и доказателства, датиращи от 2000-годишната история: Колизеума на Древен Рим, средновековната наклонена кула в Пиза, Давид на Микеланджело и Венера на Ботичели, белези на разкошен барок, "излят" във фонтана Ди Треви и елегантен разпад, който обгражда каналите на Венеция.
Италия (официално название: на италиански Repubblica Italiana – Италианска република) е държава в Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва двата най-големи острова в Средиземно море – Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Площта ѝ е 301 338 km, от които 7200 km² водна площ. Италия е членка на Европейския съюз и на Еврозоната и е част от Шенгенското пространство.
Рим е столица на Италия от 1870 година. Преди него столици на Кралство Италия са били Торино и Флоренция. Населението на Италия е 58.13 милиона, като в столицата Рим живеят около 2.455 милиона души.
Страната предлага подходящи условия за следните видове туризъм: морски, ски, културен, градски, еко, спа, религиозен, кулинарен.
Средните дневни температури през декември - февруари са 10 градуса с 8 дъждовни дни на месец. През юни-август, температурите са около 27 градуса с 4 дъждовни дни на месец.
Според данни на Световната Банка, Италия е скъпа в сравнение със средните цени по света, и е скъпа за Европа.
Валутата и Euro се обменя на курс около 1 лев = 0.51 Euro .  
Италианските аристократи винаги са били любители на виното, също така и днес то е основния алкохол в Италия. Всяка провинция има различни традиции за приготвяне, бутилиране и съхраниние на виното.
 


Новини от Икар тур

Ранни записвания - как да си изберем почивка. Пълен гайд от професионалисти.

28 Ноември 2016 г.
  Всяка година чакаме ваканцията с нетърпение, за да можем най-после да си починем от натоварването в офиса, злободневн...

Ранни записвания за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки...

22 Ноември 2016 г.
Започнаха записванията за Турция за лято 2017 с автобус с 4, 5, 5, 7, 9, 10, 11 и 12 нощувки, както и самолетни програми с...

Защо да изберем почивка в Гърция (част 1)

13 Ноември 2016 г.
     Неслучайно Гърция е сред най-предпочитаните дестинации. Все повече българи избират Гърция за своята почивка...

Лято в Рим или Милано на най-горещи летни цени!

28 Август 2016 г.
Възползвайте се от специалните летни цени за полети от Рим и Милано! Цена за еднопосочен билет: € 65 Цена за двупосо...

Полети до Дюселдорф на най-ниски цени!

28 Август 2016 г.
Полети до Дюселдорф на най-ниски цени! Цена за еднопосочен билет: € 81 Цена за двупосочен билет: € 159 Въз...

Палма де Майорка и Малага никога не са били толкова близо!

28 Август 2016 г.
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени от 129 евро за еднопосочен билет! Цена за еднопосочен билет: € 129 Цена...